Hlavní obsah

Spokojený domov otevřel nové kontaktní místo v Turnově

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální služby v domácnostech seniorů a handicapovaných poskytuje obecně prospěšná společnost Spokojený domov lidem v Turnově a okolí už několik let. Od letošního února je Spokojený domov lidem na Turnovsku opět o něco blíže – otevřel totiž nové kontaktní místo přímo na území města Turnov.

Foto: Miluše Pavlíková

Jan Solovjev (vpravo), manžel klientky Spokojeného domova, vypráví na slavnostním otevření kontaktního místa v Turnově svůj příběh.

Článek

Nové kontaktní místo obyvatelům regionu usnadní osobní návštěvu pro dojednání služeb a Spokojenému domovu z logistického hlediska zjednoduší práci pečovatelek a umožní tak další rozšiřování a zkvalitňování sociálních služeb.

Spokojený domov vznikl v roce 2004 v Mnichově Hradišti a své služby postupně rozšiřoval i do okolních regionů. Na Turnovsku působí od roku 2009. Formou pečovatelské služby, osobní asistence a odlehčovacích služeb nabízí seniorům, postiženým spoluobčanům a osobám pečujícím o rodinného příslušníka se sníženou soběstačností pomoc při zvládání každodenních činností. To vše v domácnostech uživatelů.

Svou péči nezaměřuje jen na obyvatele větších měst, ale jeho pečovatelky jezdí za lidmi i těch nejmenších vesniček. Pomáhá lidem se ztrátou soběstačnosti s úkony osobní hygieny, ohřátím či podáním stravy, přesunu z lůžka na vozík, nákupy, doprovody k lékaři apod. Jeho služby využívají nejen senioři, ale i zdravotně postižení občané všech věkových kategorií. V Turnově například poskytuje asistenci autistickému chlapci ve speciální škole.

Nové kontaktní místo bylo slavnostně otevřeno v úterý 5. února. Mezi hosty byl mimo jiné Jan Solovjev, manžel klientky Spokojeného domova. „Moje manželka byla po úraze v nemocnici, nejevila o nic zájem, tak jsem se jí snažil zvednout náladu a rozhodl jsem se ji vzít na Vánoce domů. Nedovedete si představit, jak ji to povzbudilo. Začala cvičit a mít radost z toho, že bude doma,“ začal Jan Solovjev vyprávět svůj dojemný příběh.

„Ovšem sám bych se o ni postarat nedokázal, proto jsem začal shánět služby a Spokojený domov nabídl péči i o víkendech a o svátcích. Byl jsem překvapen všestranností jeho služeb. Nejenže se pečovatelky se neštítí ani těch nejšpinavějších prací a dělají je s naprostou samozřejmostí, ale je na nich vidět dar srdce, který je nenahraditelný a neocenitelný. Bez srdce se tyto služby nedají dělat,“ řekl na závěr Jan Solovjev.

Kontaktní místo Spokojeného domova v Turnově se nachází na adrese Zborovská 519 (budova hotelové školy – boční vchod ze Žižkovy ulice). Zájemci o služby či o podrobnější informace ho mohou navštívit každé úterý a středu od 8 do 17 hodin, případně po telefonické dohodě kdykoliv. Ti, kteří nemohou kancelář navštívit osobně, si mohou s pracovníky Spokojeného domova domluvit schůzku přímo ve své domácnosti, a to na telefonních číslech 773 565 341, 774 341 170, 774 423 414 nebo e-mailu kocova@spokojeny-domov.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám