Hlavní obsah

Sourozenci Ulrychovi přivezou na Valašský špalíček Javory i Javory Beat

Novinky, Ondřej Smolka

Folk-blues-beat festival Valašský špalíček 2016 nabídne v rámci svého programu zaměřeného na významné projekty 60. a 70. let také celovečerní koncert sourozenců Hany a Petra Ulrychových. Do Valašského Meziříčí přijedou jak s folkovějším projektem Javory, tak i rockovou podobou Javory Beat.

Foto: Promo Hana a Petr Ulrychovi
Článek

Součástí festivalové dramaturgie je na letošním ročníku Valašského špalíčku také koncert sourozeneckého dua Hany a Petra Ulrychových, bez kterých si dějiny československé populární hudby nelze představit. Představitelé moravského bigbítu, chytrého popu i tematických albových projektů přivezou do Valašského Meziříčí oba své projekty. Tradiční Javory i jejich rockovou podobu Javory Beat, kterými se vracejí ke svým hudebním kořenům.

Na celovečerním koncertě v sobotu 25. června tak zazní nejznámější písně z bigbítového i hity raného javorovského období. V letošním roce slaví duo neuvěřitelných dvaapadesát let na výsluní tuzemské hudební scény a na konci května v rámci slavnostního koncertu převzali Zlatou desku Supraphonu za své trojcédéčko výběru z jejich tvorby nazvané Půlstoletí.

Festival Valašský špalíček patří mezi nejstarší festivaly v republice a v letošním roce se koná 34. ročník. Kromě dua Ulrychových láká hudbymilovné publikum také na The Matadors, kteří zde zahrají jeden z posledních koncertů vůbec, krále britské psychedelie Arthura Browna s kapelou The Crazy World of Arthur Brown, rock’n’rollovou kapelu Swinging Blue Jeans také z Velké Británie, slovenské projekty Collegium Musicum, Prúdy, československý projekt Zelená Pošta, kapela Blue Effect & KYX Orchestra oživí projekt Nová Syntéza.

Dále se návštěvníci mohou těšit na Ivana Hajniše, Extempore, kteří ve Valašském Meziříčí poprvé zahrají pořad Velkoměsto, Laca Decziho s Cellulou New York, Fiordmoss, Markétu Irglovou, Annette Buckley se Simonem MacHalem, Habiba Samandiho s kapelou, Luboše Pospíšila, Lasse Matthiessena a mnoho dalších. Součástí festivalu budou také výstavy Psychedelia ve vizuální kultuře beatového věku 1962-72 a Czech Press Photo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám