Hlavní obsah

Složenky na platbu poplatku za odpad a psy bude Frýdek-Místek rozesílat až v červnu

Novinky, Jana Matějíková

Statutární město Frýdek-Místek již 1. dubna v návaznosti na vyhlášení nouzového stavu v souvislosti s koronavirem rozhodlo o posunutí termínu splatnosti poplatku za psy a odpad o tři měsíce, tedy až do 31. srpna. Složenky do schránek budou plátcům rozesílány začátkem června.

Foto: Jana Matějíková

Ilustrační foto

Článek

Pokud poplatníci hradí poplatek za komunální odpad prostřednictvím realitních kanceláří a společenství vlastníků jednotek, pak jim nejsou poštovní poukázky rozesílány. V případě, že poplatník nějakým nedopatřením neobdrží poštovní poukázku, může poplatek zaplatit v hotovosti na Magistrátu města Frýdek-Místek i bez poštovní poukázky.

„Poplatek za komunální odpad je neměnný od roku 2007. V roce 2016 od něj byly osvobozeny děti do tří let a od letošního roku se osvobození rozšířilo o děti až do 6 let. Na stejné úrovni jako v minulých letech zůstává také výše poplatku za psy. Nově jsou od poplatku za psa osvobozeni držitelé průkazu ZTP a ZTP/P,” připomenul primátor Michal Pobucký.

Poplatek za odpad činí 492 na osobu a rok. Občané nad 70 let budou i nadále platit 252 koruny za rok a děti do šesti let jsou od poplatku zcela osvobozeny.

Poplatek za psa v bytovém domě činí i v tomto roce 1 500 korun na rok, za psa v rodinném domě v katastru Frýdek a Místek 700 korun a v katastru Pánské Nové Dvory, Lískovec, Lysůvky, Chlebovice a Skalice 300 korun.

Osoby starší 65 let hradí poplatek za psa ve výši 200 korun. Tuto částku hradí také lidé pobírající invalidní, starobní, vdovský, vdovecký a sirotčí důchod, přičemž tento je jejich jediným zdrojem příjmu, což musí doložit (potvrzením o pobírajícím důchodu).

Nově jsou od poplatku za psa osvobozeni držitelé průkazu ZTP a ZTP/P.

Za každého dalšího psa téhož držitele je poplatek zvýšen o 50 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám