Hlavní obsah

Skupina výtržníků řádí v pražském metru, policie žádá o pomoc

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském metru řádí skupina výtržníků, kteří už dvakrát napadli cestující. Obě přepadení se odehrála na přelomu dubna a května a jedním z poškozených je sedmnáctiletý mladík.

Foto: Policie ČR

Muž, který hází odpadkový koš na muže, kterému ukradl mobilní telefon.

Článek

První případ se odehrál 30. dubna kolem poledne soupravě metra která přijížděla do stanice Střížkov ze směru stanice Ladví. Sedmnáctiletého mladíka zde napadl neznámý útočník.

„Nejprve ho udeřil čelem do nosu a následně oběma rukama odstrčil a kopl ho nohou do obličeje. Mladík utrpěl zlomeninu nosních kůstek a tržně zhmožděnou ránu na rtu. Při úderech do obličeje došlo k úplnému poškození zubních rovnátek," popsala situaci tisková mluvčí policie Eva Kropáčová.

Druhý případ se odehrál 1. května večer. Muž doprovázel svou známou domů a když jeli ze stanice metra Vysočanská do stanice Černý most, všiml si, že jej sleduje skupinka mužů. Ve stanici Černý most muž svou známou vyprovodil na autobus a vrátil se na metro.

Po nastoupení do soupravy si všiml stejné skupinky mužů, ale dále si jich nevšímal. „Po krátké chvíli k němu přistoupil jeden z mužů v červené mikině, vulgárně na něj zařval a poté jej udeřil pěstí do obličeje. Při tom mu vypadl mobilní telefon z ruky na zem. Útočník jej opakovaně udeřil a k němu se přidali další dva muži ze skupinky,“ popsala druhý případ Kropáčová.

Agresivní skupina mužů vystoupila ve stanici Rajská zahrada a dělali jako by se nic nestalo. Poškozený muž za nimi ale vyběhl a dožadoval se vrácení mobilního telefonu. Útočník odpověděl, že telefon leží pod sedačkou, tam ale nebyl.

„Poškozený opětovně vyběhl za skupinkou a dožadoval se vrácení telefonu. Načež jeden z mladíků vyskočil na plastový odpadkový koš, ten vytrhl ze zdi a poté se rozeběhl a hodil jej po poškozeném, který se před ním schoval ve vagónu. Celému incidentu přihlížela více než desítka osob,“ dodala Kropáčová.

Tímto jednáním se pachatelé dopouští trestného činu ublížení na zdraví, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Policie proto vyzývá občany, aby cestovali v nočního hodinách, pouze v soupravách metra, kde je více cestujících a jakékoliv podezřelé jednání hlásili ihned na policii a sami nezasahovali. Svědectví a informace k totožnosti pachatelů přijme policie na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám