Hlavní obsah

Šikmým kostelem v Karviné budou znít tóny Májováku

Novinky, Petr Ženč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Symfonický dechový orchestr Májovák Karviná připravuje svůj tradiční dušičkový koncert v šikmém kostele Sv. Petra z Alkantary v Karviné-Dolech. Letos se bude konat v neděli 3. listopadu od 16:00 hodin. Na koncertě zazní díla T. Susata, J. S. Bacha, A. Dvořáka a dalších autorů.

Foto: Petr Ženč

Dušičkový koncert v roce 2018

Článek

Dušičkové koncerty Májováku patří již neodmyslitelně k tradicím města. Karvinská rarita, šikmý kostel v dnes již jinak opuštěné části Doly, se stal po několika svých rekonstrukcích vděčným prostorem k realizaci těchto akcí a za své je vzali i občané našeho města. Tyto koncerty jsou vždy beznadějně zaplněné diváky, kteří tak využívají tuto možnost navštívit zajímavé místo a zaposlouchat se do tónů krásné hudby.

Letošní dušičkový koncert bude v režii několika komorních souborů složených z hráčů Májováku a jejich hostů. Na koncertě se představí Žesťový kvintet (Marek Paluřík, Martin Szymik - trubky, Žaneta Grygarová - lesní roh, Jakub Rakus - trombon, Jiří Siuda - tuba), Fagotový kvartet (Jan Soukup, Miroslava Hrubá, Terezie Šrámková, Jan Čurda), Duo Ibert (Denisa Kutmonová - flétna, Alena Mecová - kytara) a Trio Aeterna (Oldřiška Honsová - soprán, Jan Soukup - baryton, Jarmila Giecková - harfa).

Program koncertu nabídne pestrou mozaiku nejrůznějších žánrů hudby, které tyto soubory nabízejí. Řada známých skladeb také zazní v netradičních aranžích. Koncertem bude provázet moderátorka Daniela Walová.

Vstupné na koncert je dobrovolné, z důvodu omezené kapacity kostela si vstupenky rezervujte on-line zde: symfonicky-dechovy-orchestr-majovak-karvina.reenio.cz

Koncert se koná za podpory statutárního města Karviné a Nadačního fondu RESIDOMO.

Reklama

Výběr článků

Načítám