Hlavní obsah

Sezóna v Deštném se vydařila, i na menších kopcích je dobrá lyžovačka

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemusí to být zrovna Alpy či Pyreneje, mnohým stačí na zážitek z lyžování nebo jen z čerstvého povětří naše kapesní hory. Ty Orlické nabízejí více možností pro zimní sporty, většina návštěvníků ale míří do Říček či Deštného.

Foto: Vratislav Konečný

Na svah ze školičky se vyráží nejprve s vestou začátečníka.

Článek

Parkoviště v Deštném jsou plná i uprostřed týdne, sníh už není tak kvalitní, ale rolby ho vždy na večer upraví nejen k lyžování při umělém osvětlení, ale hlavně na příští den.

Naučí i nemotory

Zatímco zkušení lyžaři, snowboardisti i skibobisti ovládají svahy, pro začátečníky jsou k dispozici i školičky. Velmi trpěliví a laskaví instruktoři tu učí od prťat po školáky, jak se udržet s těmi zatracenými prkýnky na nohou na bílé hmotě, která tak klouže.

Pokud je dítě jen trochu sportovně založené a nerozkňučené, za pár hodin už se mu na svahu líbí a ti zkušenější jdou s instruktory na sjezdovky.

Občerstvení je tady také dost, od kiosků po restauračky. Co tu ale chybí, jsou nádoby na odpadky, vodní příkop u silnice zvlášť u parkoviště pod modrou je zavalen odpadky. Převážně petkami, plechovkami a sklem.

Sezóna brzy skončí, Deštné bylo letos k návštěvníkům velmi přívětivé.

Reklama

Výběr článků

Načítám