Hlavní obsah

Sdružení Obchvat Náchoda chce intenzivnější blokády mezinárodní silnice

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 24. února se v jídelně v Raisově ulici v Náchodě konala valná hromada Občanského sdružení Obchvat Náchoda. Jeho předseda Jan Chaloupka řekl, že v plánu sdružení na letošní rok je razantní zvýšení počtu blokád dopravy projíždějící mezinárodní silnicí E67 přes Náchod.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Akcím občanského sdružení Obchvat Náchoda brzy přestane jídelna v Raisově ulici stačit svojí kapacitou. Setkání navštěvuje stále víc občanů Náchoda.

Článek

„Je dobře, že Náchod nyní má aktivního starostu, který navštívil ministra dopravy a shání peníze na řešení dopravní situace,“ řekl Jan Chaloupka.

Dodal, že členové občanského sdružení Obchvat Náchoda připravili na letošní rok dva plány akcí. Ten mírnější počítá pouze se dvěma blokádami za celý rok, druhý, razantnější plán uvažuje uskutečnit  jednu blokádu každý měsíc počínaje už březnem.

„Rozhodli jsme se uskutečnit ten drsnější plán. Tedy jednu blokádu měsíčně. Budeme sledovat vývoj jednání na ministerstvu ve vztahu k řešení dopravní situace v Náchodě a pokud uvidíme, že jsou nějaké výsledky počet blokád ubereme. V žádném případě ale nepřestaneme. To ne,“ řekl Jan Chaloupka.

Dodal, že sdružení neorganizuje blokády, protože by se mu to líbilo, ale protože to jinak nejde. Vysvětlil, že se při organizaci vždy snaží brát ohled na řidiče, aby o blokádě včas věděli a mohli se jí vyhnout.

Důležitý je počet protestujících

Jeden z členů sdružení, Jiří Žoček, navrhl zvýšit i počet míst v Náchodě, na kterých by měla být doprava zablokována.

„To jedině přivítáme. Je ale nutné, aby vše bylo dopředu připravené a akce proběhla bezpečně a na úrovni,“ odpověděl Jan Chaloupka a vyzval všechny přítomné z řad členů sdružení i přihlížející veřejnosti, aby přišli na blokády v co největším počtu.

„Prosíme přiveďte své známé, sousedy, přátele. Je to důležité. Nestačí jen nadávat. Potřebujeme pomoci. Sdělovací prostředky, které o blokádách informují, se vždy hlavně zajímají o počet protestujících,“ uzavřel předseda občanského sdružení Obchvat Náchoda Jan Chaloupka.

Peníze už jsou

Starosta Náchoda Jan Birke řekl, že jeden z největších problémů úpravy vnitřní dopravy ve městě je vyřešen. Poskytnutí peněz dopoledne v Náchodě potvrdil zástupce ministerstva dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám