Hlavní obsah

Rytíři na Berchtoldu aneb Den s hrabětem Leopoldem

Novinky, Vratislav Konečný

Chcete prožít příjemný den, při kterém byste si trochu oddechli od svých ratolestí? Na zámku Berchtold je připravena akce, která je pro vaše úmysly jako stvořená.

Foto: archiv zámku
Článek

Cílem akce je strávit příjemný a aktivní den s dětmi i rodiči v dobovém duchu, na uvedeném zámku nedaleko Prahy. Náplní jsou šermířská vystoupení, scénky s účastí dětí a discipliny“ pro soutěžní zapojení dětí, ale i jejich dospělého doprovodu. Diváci uvidí různé šermířské skupiny a jejich programy. Děti se budou moci zapojit do vybraných scének a akcí, bude pro ně zorganizována vlastní „bitvička“ a mohou si vyzkoušet své schopnosti v plnění tzv. rytířských i jiných sportovních disciplin (což mohou i dospělí).  

Akce se koná 21. července v čase od 10.00 do 16.30 hodin, a místem konání je sportovní a zámecký areál Berchtold v obci Kunice-Vidovice nedaleko Prahy. Doprava na místo je nejlépe po D1, na 15. km sjezd na Všechromy a dále směr Stránčice a poté odbočit na obec Kunice. Vlakem do stanice Stránčice a busem č. 461 do Vidovic (zastávka u zámku). 

Návštěvou zahrady můžete absolvovat prohlídku řady hradů, zámků a dalších historických objektů – zde v provedení vzhledově věrných modelů. Dětský ráj, mini ZOO, skutečné „peklo“, jsou součástí programu. Při nepřízni počasí zajištěny velkokapacitní stany, sály v zámku, a pro nejmenší k soutěžení a hrám kryté místnosti sport centra.  

Reklama

Výběr článků

Načítám