Hlavní obsah

Rychlé šípy odměnily 121 121. diváka

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herci úspěšné komedie Rychlé šípy Slováckého divadla v Uherském Hradišti na poslední repríze odměnili 121 121. návštěvníka této inscenace. Vítěz obdržel 121 vstupenek.

Foto: Marek Malůšek

Zleva David Vacke (Mirek Dušín), Petr Čagánek (Jarka Metelka), David Vaculík (Jindra Hojer), Zdeněk Trčálek (Červenáček) a Tomáš Šulaj (Rychlonožka).

Článek

Že ani sedmnáct let hraní jedné komedie nemusí omrzet, potvrzují herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti. A aby Rychlé šípy neomrzely ani diváky, chystají stále nějaká překvapení. Na poslední repríze v úterý 23. května aktéři odměnili 121 121. diváka.

„Za ty roky, co hrajeme Rychlé šípy, jsme si zvykli pořád něco slavit. Poslední představení sice nebyla žádná kulatá repríza ani jiná speciální příležitost, ale zjistili jsme, že v hledišti sedí 121 121. divák, a tak jsme se ho rozhodli odměnit speciální cenou,“ řekl herec, moderátor večera a představitel Mirka Dušína David Vacke.

„Chtěli jsme udělat radost sobě i divákům. Vítěz obdržel plakát podepsaný Rychlými šípy a 121 vstupenek na tuto komedii, ovšem využít může pouze jednu vstupenku ročně,” doplnil s úsměvem tiskový mluvčí divadla a představitel Dlouhého Bidla Josef Kubáník.

Se svými legendárními Rychlými šípy herci stále slaví velký divácký úspěch. „Hraní nás moc baví a rozhodně to není rutina, stále něco vymýšlíme,” doplnil. „A pořád se nám to daří zvládat, i když tu a tam někoho bolí záda, kotník nebo koleno,” dodal představitel Mirka Dušína David Vacke.

Divácký ohlas potvrzuje i návštěvník úterního představení a hudební skladatel Matěj Kroupa: „Byl jsem nadšený a soubor Slováckého divadla obdivuji. Především to, jak je kompaktní,” vysekl poklonu skladatel, který mimo jiné spolupracuje s divadlem na hudbě k chystané premiéře Čechovova Platonova.

Diváckým hitem se letos divadlo rozloučí také s uplynulou divadelní sezónou. Dvě poslední reprízy Rychlých šípů diváky čekají v pátek 30. června a v neděli 2. července v Amfíku Bukovina v Popovicích. Poslední vstupenky jsou stále k dispozici.

Tři otázky pro herce (a představitele Bohouše) Martina Vrtáčka:

Na konci června oslaví oblíbená komedie už 460. reprízu. Co pro vás osobně tohle číslo a úspěch Rychlých šípů znamená?

Určitě v jistém smyslu výjimečnost autora a režiséra Roberta Bellana a také potvrzení toho, že jsme se vydali správným směrem. A i když jsem souběžně zkoušel velkou roli, chtěl jsem být u toho, protože jsem cítil, že to bude dobré.

Zkoušel jste velkou postavu profesora Higginse ve známém muzikálu My Fair Lady... Ten už se samozřejmě nehraje, zato Rychlé šípy jsou pořád tady. Jaký je to pocit?

U divadla by mělo fungovat pravidlo, že když máte velkou roli, potřebujete, aby vám menší role přihrávaly. To se mi od "Šípáků" dostalo v My Fair Lady, kde hráli většinou v company. A já jim to v Rychlých šípech zase rád vrátil.  

Co vás na Rychlých šípech nejvíc baví?

Nejvíce mě baví, že to stále baví diváky! A když to baví diváky, baví to i nás. Je příjemné být součástí něčeho výjimečného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám