Hlavní obsah

Rodinný muzikál Kapka medu pro Verunku se blíží ke své sté repríze

Novinky, Petr Mráček

Kapka medu pro Verunku, rodinný pohádkový muzikál, který se již brzy dočká sté reprízy, bude možné vidět opět tuto neděli - 9. března od 11 hodin, nebo od 15 hodin v pražském divadle Hybernia.

Foto: archív Pixa production

Kapka medu pro Verunku

Článek

Správná pohádka má být romantická, o lásce, nebo veselá, nebo napínavá, má být o princeznách a o princích a s pohádkovými postavami, k nimž patří například čerti, ježibaby, skřítkové či bludičky. V pohádkovém muzikálu Kapka medu pro Verunku najdete tohle všechno hezky pohromadě.

Pohádka, kterou si oblíbili malí i velcí diváci, je nejen o lásce, přátelství, ale také o tom, jak to bylo, nebo mohlo být v království Popelky, Zlatovlásky a Hloupého Honzy, když se oženili a měli děti. Hraje se v divadle Hybernia od 15. září 2012, kdy měl tento rodinný muzikál svoji světovou premiéru.

V muzikálové pohádce se v neděli 9. března představí například Kamil Střihavka a Martina Pártlová, Petr Kutheil, Felix Slováček jr., Michaela Sejnová, Ivanka Korolová a mnoho dalších. Těšit se můžete na krásné melodie a hlavně spoustu inteligentního humoru.

Příběh se odehrává se na pohádkovém ostrově, kde vedle sebe žijí tři království známá z pohádek: 

Honzovsko - vzniklo před léty, když Honza přezdívaný „Hloupý“ přemohl draka a vzal si princeznu. Byl korunován na krále a na pohádkovém ostrově založili s královnou království věnující se hlavně zemědělství. Dnes, po dvaceti letech úspěšného panování, mají syna Honzu, zkušeného zemědělce a siláka, který by měl brzy převzít po otci vládu.

Zlatovláskov - vznikl když Jiřík za podivných okolností získal princeznu Zlatovlásku. V současnosti mají nejen krásnou dceru Verunku, ale i prosperující království, bohaté především svými rozsáhlými lesy.

Popelkov -  založení tohoto království spadá do doby, kdy princ Miroslav našel svou Popelku pomocí neskutečně malého střevíčku. Dnes mají chytrého syna Mirka a úspěšně tu vyrábějí - co jiného, než střevíčky a šaty co se vejdou do oříšku. Za všechno hovoří hymna tohoto království, která začíná slovy: „U nás se nám dobře daří, u nás se nám dobře žije...“

Co se vše bude odehrávat a jak celý příběh dopadne? To se dozvíte právě v neděli, pokud zavítáte do divadla Hybernie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám