Hlavní obsah

Rodinný muzikál Kapka medu pro Verunku se blíží ke své sté repríze

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapka medu pro Verunku, rodinný pohádkový muzikál, který se již brzy dočká sté reprízy, bude možné vidět opět tuto neděli - 9. března od 11 hodin, nebo od 15 hodin v pražském divadle Hybernia.

Foto: archív Pixa production

Kapka medu pro Verunku

Článek

Správná pohádka má být romantická, o lásce, nebo veselá, nebo napínavá, má být o princeznách a o princích a s pohádkovými postavami, k nimž patří například čerti, ježibaby, skřítkové či bludičky. V pohádkovém muzikálu Kapka medu pro Verunku najdete tohle všechno hezky pohromadě.

Pohádka, kterou si oblíbili malí i velcí diváci, je nejen o lásce, přátelství, ale také o tom, jak to bylo, nebo mohlo být v království Popelky, Zlatovlásky a Hloupého Honzy, když se oženili a měli děti. Hraje se v divadle Hybernia od 15. září 2012, kdy měl tento rodinný muzikál svoji světovou premiéru.

V muzikálové pohádce se v neděli 9. března představí například Kamil Střihavka a Martina Pártlová, Petr Kutheil, Felix Slováček jr., Michaela Sejnová, Ivanka Korolová a mnoho dalších. Těšit se můžete na krásné melodie a hlavně spoustu inteligentního humoru.

Příběh se odehrává se na pohádkovém ostrově, kde vedle sebe žijí tři království známá z pohádek: 

Honzovsko - vzniklo před léty, když Honza přezdívaný „Hloupý“ přemohl draka a vzal si princeznu. Byl korunován na krále a na pohádkovém ostrově založili s královnou království věnující se hlavně zemědělství. Dnes, po dvaceti letech úspěšného panování, mají syna Honzu, zkušeného zemědělce a siláka, který by měl brzy převzít po otci vládu.

Zlatovláskov - vznikl když Jiřík za podivných okolností získal princeznu Zlatovlásku. V současnosti mají nejen krásnou dceru Verunku, ale i prosperující království, bohaté především svými rozsáhlými lesy.

Popelkov -  založení tohoto království spadá do doby, kdy princ Miroslav našel svou Popelku pomocí neskutečně malého střevíčku. Dnes mají chytrého syna Mirka a úspěšně tu vyrábějí - co jiného, než střevíčky a šaty co se vejdou do oříšku. Za všechno hovoří hymna tohoto království, která začíná slovy: „U nás se nám dobře daří, u nás se nám dobře žije...“

Co se vše bude odehrávat a jak celý příběh dopadne? To se dozvíte právě v neděli, pokud zavítáte do divadla Hybernie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám