Hlavní obsah

Rektorka Západočeské univerzity obdržela stanovisko akreditační komise

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rektorka Západočeské univerzity (ZČU) Ilona Mauritzová ve středu 8. února dopoledne obdržela e-mailem zprávu od akreditační komise, týkající se akreditací Fakulty právnické. Tuto zprávu ihned postoupila děkanovi Fakulty právnické Janu Paulymu s žádostí, aby se ke stanovisku komise vyjádřil.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Rektorka ZČU začala ve vedení univerzity projednávat způsob zabezpečení dostudování studentů Fakulty právnické.

Článek

Pro Fakultu právnickou je toto stanovisko velmi důležité, aby se tak měla možnost podrobně seznámit s důvody, které vedly akreditační komisi k přijatým závěrům.

Pro vedení Západočeské univerzity pak bude zásadní rozhodnutí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, které očekává v zákonné lhůtě 30 dnů od doručení zprávy akreditační komise na ministerstvo.

Bez ohledu na rozhodnutí ministerstva začala rektorka ZČU ve vedení univerzity projednávat způsob zabezpečení dostudování studentů Fakulty právnické, neboť ZČU tato povinnost vyplývá ze zákona. Univerzita proto připraví časový plán následných kroků.

Zároveň se rektorka Mauritzová a děkan Pauly setkají v nejbližších dnech s náměstkem ministra školství pro vysoké školy Ivanem Wilhelmem, aby s ním konzultovali další postup v této věci.

Související témata:

Výběr článků

Načítám