Hlavní obsah

První korfbalová liga má za sebou důležitý víkend. České Budějovice si přiblížily boj o zlato

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rezerva korfbalových Českých Budějovic zvládla oba důležité nedělní zápasy a stojí jednu výhru od finálové účasti.

Článek

Po extralize přišla na řadu i druhá nejvyšší korfbalová soutěž. Nedělní osmé kolo hodně napovědělo o tom, kdo se na konci dubna postaví v bitvě o nejcennější medaile už jistému finalistovi – prostějovskému béčku.

V supernabitém miniturnaji na jihu Čech se utkaly nejlepší tři týmy a nejlépe z napínavé neděle vyšla rezerva Českých Budějovic, která porazila jak vedoucí béčko Prostějova, tak hlavně Kolín, který je její úhlavní sok. Definitivní rozluštění přinese až následující víkend, kdy se hrají tři dohrávky prvního kola. Pokud Jihočeši uspějí aspoň v jednom ze dvou duelů, finále je nemine.

Ve druhém miniturnaji se v Náchodě utkaly celky z druhé poloviny tabulky a nejlépe se vedlo Táboru, který porazil jak domácí tým, tak i Šenov.

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Stojí krok od dvojnásobného zastoupení v domácím finále. V sobotu si klání o extraligový titul zajistil českobudějovický A tým, o den později si ho přiblížila i rezerva. Jihočeši nejprve zdolali oslabené prostějovské béčko 11:8 a v pro ně nejdůležitějším zápase základní části porazili 17:8 také Kolín.

„Nemáme tolik hráčů, abychom poskládali dva rozdílné celky, proto se nedělní sestava nelišila moc od té sobotní extraligové. K tomuto víkendu se upínaly všechny naše síly a povedl se nám. Vidina dvojnásobného zastoupení v domácím finále byla velmi lákavá. Prostějov přijel dost oslabený a Kolínu jsme vůbec nepovolili jeho hru. Navíc se nám dařilo jak herně, tak i střelecky. Příští víkend si aspoň na jednu výhru věříme, sice nám někdo asi bude chybět, ale i tak si snad poradíme,“ vyhlížel českobudějovický Daniel Šmíd sobotu, kdy má jeho tým šanci na pojišťující výhru nejprve s Náchodem a poté s béčkem Brna. Oba soupeři jsou papírově slabší.

Kolínští obhájci prvenství naopak zklamali. V rozhodujícím momentu jim scházely některé opory a finále se jim vzdálilo do oblasti teorie.

„Bohužel se nám na nejdůležitější víkend sešla velká marodka. Zdaleka jsme nebyli kompletní. Budějovice mají sice ještě dohrávky, ale předpokládáme, že si to pohlídají. Zbyde na nás asi třetí flek, což je po titulu ústup z pozic. Je to horší, ale bronz zase tak špatný také není,“ řekl kolínský hrající kouč Zdeněk Milichovský, jehož může těšit alespoň pravděpodobné zopakování triumfu mezi nejlepšími střelci soutěže. Nastřílel 55 košů a jen těžko už ho někdo dožene.

Prostějov SK RG B - České Budějovice KCC Sokol B  8:11

Prostějov SK RG B - Kolín VKC  12:13

Kolín VKC - České Budějovice KCC Sokol B 8:17

MINITURNAJ V NÁCHODĚ

V Náchodě se se sezónou nejpříjemněji rozloučil Tábor, kterému se dlouho nedařilo. Před víkendem totiž naposledy vyhrál 22. ledna, jenže v neděli si spravil trochu chuť. Porazil 21:13 Šenov i 24:15 domácí tým.

Šenov KC - ZŠ - SK Plhov Náchod  11:21

Tábor KC SPŠS - SK Plhov Náchod  24:15

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám