Hlavní obsah

Prostějovské béčko poprvé poznalo porážku. I tak s Kolínem míří do korfbalového finále

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijít to nemuselo, ale bylo velmi pravděpodobné, že se to jednou stane. Prostějovská rezerva dlouho procházela nástrahami korfbalové první ligy bez ztráty, šesté kolo však znamenalo konec série. Hanáci v neděli nestačili na Náchod a zaznamenali premiérovou porážku v sezoně.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (na snímku) utrpěl první prohru ve druhé nejvyšší soutěži

Článek

I tak by je společně s prvním Kolínem nemělo v cestě do finále nic zastavit.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Kolín)

Favorit se opět naladil na vítěznou notu. Kolín po dvou zaváháních znovu vyhrál oba své duely v miniturnaji. V domácím klání v Pardubicích to však neměl jednoduché. Brněnské béčko i Šenov kladly houževnatý odpor. Oslabené Brňany, kteří nastoupili jen se třemi korfbalistkami, porazili Vembloudi až po velkém boji a 14:11 a se Šenovem už to měli o něco jednodušší, když zvítězili 18:12.

Zatímco Kolín si dvěma úspěchy prakticky pojistil dubnové finále, brněnská rezerva se od něj prohrou právě se středočeským týmem nejspíš nadobro odřízla. Čtyři zápasy před koncem základní části ztrácí na druhý Prostějov šest bodů, tedy tři výhry. Brňanům nebyla nic platná ani následná vydřená výhra 20:18 se Šenovem.

Jakub Novotný (hráč, Kolín): „S Brnem to bylo dost natěsno. Nakonec nám pomohlo až prostřídání týmu. S finálovým zápasem už tak trochu počítáme. Stejně tak počítáme, že si v něm asi zahrajeme s Prostějovem. Utkáme se s ním ještě v posledním kole základní části, tak ho snad porazíme.“

Tomáš Cholava (hráč, Brno B): „V Brně máme problém s holkama. Na začátku sezony jsme jich měli na áčko i béčko jedenáct, nyní jich je pouze sedm. Proto jsme do Pardubic přivezli jen tři hráčky. Je to škoda, protože na Kolín jsme podle mě měli. I když Kolínští měli s hrou proti sedmi hráčům docela problém. Museli to prostřídat, až teprve poté zlomili zápas na svou stranu.“

Kolín VKC - Brno KK "B"  14:11

Brno KK "B" - Šenov KC-ZŠ  20:18

Kolín VKC - Šenov KC-ZŠ 18:12

MINITURNAJ V BRNĚ

Finiš přichází už nejspíš pozdě. Náchodští korfbalisté sice ke konci základní části chytili formu, když podruhé v řadě zvládli oba duely ve svém miniturnaji, jenže finále je vzdálené. Stejně jako brněnská rezerva na něj čtyři zápasy před koncem ztrácejí na třetím místě tabulky šest bodů. V neděli se ale Náchodští činili. S drtivým vítězstvím 21:7 nad domácím Novým Lískovcem se trochu počítalo, jenže výhra 16:13 nad druhým prostějovským béčkem znamená mírné překvapení. 

Překvapením naopak neskončilo poslední klání dne, ve kterém si Hanáci hravě 25:8 poradili s posledním Novým Lískovcem, který se stále s jedinou výhrou krčí na dně tabulky.

Kateřina Drábková (hráčka, Prostějov): „S Náchodem jsme první poločas ještě vedli, jenže ve druhé půli se nám přestalo dařit. Trochu jsme se trápili při střelbě. Měli jsme spoustu šancí, ale proměnili jich málo. Samozřejmě bychom se rádi podívali do finále, ale netrápíme se tím, že musíme soutěž vyhrát. Necháváme tak nějak plynout a uvidíme, co z toho vzejde.“

SK Plhov Náchod - Brno KK Nový Lískovec  21:7

Prostějov SK RG "B" - SK Plhov Náchod  13:16

Prostějov SK RG "B" - Brno KK Nový Lískovec  25:8

Reklama

Výběr článků

Načítám