Hlavní obsah

Pražská exploze barev aneb Barvám neutečeš

Novinky, Lenka Žáčková

Po Olomouci zažila barevnou explozi i Praha. V sobotu se na start zábavného rodinného běhu Barvám neutečeš postavilo více než 4 000 účastníků. Ti si druhý rok po sobě do sytosti užili barev a pětikilometrové trati v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Foto: Lenka Žáčková

Start první vlny rodinného běhu Barvám neutečeš

Článek

Účastníci proběhli pěti zónami, na prvních čtyřech na ně čekala barevná sprcha, avšak na páté byla novinka roku, a to pěnová zóna. „Při druhém ročníku jsme chtěli v účastnících ještě více probudit hravost. Jsem rád, že se nám to povedlo a lidem se tahle novinka v podobě pěnové zóny velice líbila,” řekl organizátor akce Antonín Pospíchal.

Nejbarevnější den svého života zažilo i několik známých osobností. Na startu nechyběl Láďa Hruška, Pavel Novotný či modelka Veronika Kašáková. „Barvám jsme neutekli. Měl jsem je i k obědu a snědl bych je všechny. Pomohly totiž dětem z Linky bezpečí a dětem z dětských domovů. Krásný pocit něco takového podpořit,“ vyjádřil se Láďa Hruška. Barevný den vyčaroval úsměv na tváři i dětem z dětských domovů, jejichž neoficiální patronkou se stala Veronika Kašáková, která prozradila, že nejraději má růžovou barvu, protože je to symbolem lásky, ale její úplně nejoblíbenější je bílá, protože je andělská.

Akce se zúčastnilo více než sedmdesát dětí z dětských domovů, které vyslaly následující dětské domovy. Část výtěžku z prodeje oranžové barvy byl věnován Lince bezpečí.  

Během celého dne byl navíc v areálu připraven bohatý doprovodný program. Své hudební vystoupení předvedli Pavel Callta a skupia ISING. Běžci, ale i diváci si užili také bubenickou show skupiny Tokhi & the Groove Army, umění s yoyem ukázala česká yoyo elita ze skupiny SLUSNY team. Dále probíhaly různé soutěže a aktivity od partnerů akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám