Hlavní obsah

Požár stavení v Čejči likvidovalo sedm jednotek hasičů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjíždělo v neděli 27. listopadu krátce před polednem k požáru hospodářského stavení a skladu v Čejči na Hodonínsku. Oheň, který založil majitel vlastní nedbalostí, způsobil půlmilionovou škodu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Ilustrační foto

Článek

Požár byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 11.34 hodin. Při příjezdu prvních jednotek byla část hospodářského stavení u rodinného domu v plamenech a oheň rychle pronikal na přilehlý objekt skladu zemědělského družstva. Operační středisko proto vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hodonína a dobrovolné jednotky z Čejče, Klobouk, Kobylí, Krumvíře, Hovoran a Mutěnic.

"Kromě hašení hospodářského stavení o půdorysu zhruba 10 krát 15 metrů bránili hasiči rozšíření ohně na sousední sklad zemědělské techniky a materiálu. Do části oheň ale pronikl a zachvátil uskladněné pneumatiky," popsal průběh zásahu mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Haid.  

Před plameny se z hospodářského stavení podařilo zachránit malotraktor, ze sousedního skladu pak čtyři částečně poškozené postřikovače a dva traktory. Zakouřené prostory hasiči odvětrali přetlakovým ventilátorem.

"V hospodářském stavení oheň zasáhl dvě místnosti, půdní prostor a střechu. Solární panely poškozeny nebyly, zničen byl ale měnič a elektrické  rozvody. V sousedním skladu zemědělského družstva požár zničil střešní plášť na ploše zhruba 10 krát 4 metry a část vnitřních prostor skladu," dodal Haid s tím, že celkovou škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 500 tisíc korun.

Požár paradoxně zavinil sám majitel svou nedbalostí. "Vysypal žhnoucí popel do hořlavé nádoby, která stála  v blízkosti dalších hořlavých materiálů a plastů. Oheň se pak rychle šířil do okolí," konstatoval mluvčí.    

Reklama

Výběr článků

Načítám