Hlavní obsah

Postel pro anděla aneb Všude létá peří: komedie pod širým nebem se představí v zahradě zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 15. července se můžeme v zahradě zámku Mníšku pod Brdy od 19 hodin pobavit při komedii Postel pro anděla aneb Všude létá peří. Představení nastudovali členové Dobříšského divadelního spolku Kruh, které jsme v Mníšku viděli i v minulé sezóně při veselé operetce V tichém domě na Čertovce.

Foto: Anna Čelouchová

Diváci v zahradě zámku.

Článek

Veselohra o andělu strážném pochází z pera Jaroslava Koloděje, řezbáře a amatérského dramatika. Jeho nejznámější komedií je Dědeček aneb Musíme tam všichni, pohádka Jak čert vyletěl z kůže se hrála i na profesionální scéně.

Co všechno se může přihodit, když se střílí do vzduchu? Že to není jen tak, zjistí právě hlavní hrdina v představení Postel pro anděla. Ten si totiž ve značně podroušeném stavu při návratu z honu jen tak pro radost vystřelí. Jenže jak dorazí domů, objeví tam zvláštního návštěvníka. Je to jeho anděl strážný, kterého svým neuváženým výstřelem zranil na křídle. Teď se ho musí ujmout a vyléčit. Jak se s tím vypořádá?

Představení odehrají členové Dobříšského divadelního spolku Kruh, kteří svým úžasným výkonem pobavili diváky v Mníšku i během loňského léta. Spolek má více než padesátiletou historii, spoustu příznivců a na svém kontě mnoho zábavných nastudovaných kusů. Bavit se budeme určitě i při Posteli pro anděla.

Reklama

Výběr článků

Načítám