Hlavní obsah

Policie společně s celní správou kontrolovala vozidla

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 9 hodin se v úterý 14. června proměnily hranice České republiky a Polska ve Starém Bohumíně na jedno velké kontrolované pásmo. Na několika stanovištích kontrolovali kriminalisté, společně s dopravní policí a celní správou veškeré projíždějící vozy přes Hranice. Nákladní vozy navíc zkontroloval rentgen.

Foto: Pavel Jaňurek

Kamiony kontroloval speciální rentgen

Článek

Celní správa přivezla na místo kontrol obří rentgen, kterým byl zkontrolován každý projíždějící nákladní automobil. Celníci navíc kontrolovali pravost dokladů a to díky dalšímu speciálnímu automobilu, který na místo přivezli.

"Tento rentgen je jediný v republice a každý celní úřad jej má jen pár dní. Momentálně jej máme na pět dní zapůjčený my," informovali celníci kontrolující kamiony ve Starém Bohumíně.

Policisté pokryli oba hraniční přechody, které zde jsou. Nikdo tak neměl šanci kontrole uniknout. Policisté s celní správou kontrolovali osobní vozy přímo na komunikacích. Nákladní vozy pak byly po běžné kontrole přesměrovány navíc na přilehlou silnici, kde na ně čekal rentgen celní správy.

Policisté kontrolovali nejen obsah převážených věcí, ale řidiči byli podrobeni také dechové zkoušce a museli předložit doklady. Celá akce se obešla bez větších problémů a přestupků. Policisté rozdali jen několik pokut za menší prohřešky.

Reklama

Výběr článků

Načítám