Hlavní obsah

Pohádková stezka za svitu lampionů zve zájemce do Dobříše

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumcajs s Mankou, Bílá paní, vodníci, čerti i další pohádkové postavy zavítají v sobotu 18. října do Dobříše. V anglickém parku za místním zámkem vytvoří pohádkovou stezku pro děti i rodiče. Aby se její účastníci v podvečerním čase nebáli, na cestu si posvítí pestrobarevnými lampiony.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Pohádkový průvod anglickým a francouzským parkem účastníci zakončí na nádvoří dobříšského zámku

Článek

Každoroční podzimní Lampionový průvod začne v 17 hodin u brány anglického parku, zájemci mohou přicházet až do 18:30. Pohádková cesta povede přes anglický park do francouzského parku a skončí na nádvoří dobříšského zámku.

„Tady účastníky přivítá královská rodina a zábavný program,“ sdělila za pořádající Rodinné centrum Dobříšek Petra Simunová.

Samotným průvodem podvečerní akce totiž zdaleka neskončí. „Na nádvoří vystoupí taneční skupina Reçais(t), pod vedením Renaty Kubátové, která předvede tance jak v moderním, tak v retro stylu dvacátých let minulého století,“ informovala Simunová.

Možná přijdou i roboti

Občerstvení na nádvoří zámku obstará osvědčený lštěňský krčmář Petr Kühle a letos poprvé nabídnou své dobroty také Petra Eisová a Miroslava Kopsová, zakladatelky internetové pekárny a cukrárny Upekla.cz.

„Na nádvoří zámku nás svoji návštěvou poctí i pan Hojer, který bude prodávat vlastnoručně vyrobené šperky, a také Veronika Guttenbergová s keramickými produkty,“ doplnila k programu Lampionového průvodu pořadatelka. V návštěvním centru zámku Dobříš si zájemci mohou dojít pro pohádkové razítko a zakoupit také dárky a suvenýry.

Letošní Lampionový průvod se koná pojedenácté, u dobříšských občanů se stal již tradiční akcí, na kterou se každoročně těší. S jeho organizací pomáhá Rodinnému centru Dobříšek podle Petry Simunové celá řada dobrovolníků.

„Často od nich dostáváme i nové podněty, sami přicházejí s nápady na nové masky a pohádková stanoviště. Obzvlášť vynalézaví bývají studenti, například tento rok se jedna skupinka pravděpodobně představí v rolích mimozemšťanů nebo robotů,“ říká.

Akce je realizována za přispění firmy ENERGON reality s. r. o. a ve spolupráci se zámkem Dobříš.

Vstupné na Lampionový průvod je dobrovolné, pořadatelé doporučují vzít si s sebou vedle nezbytného lampionu také teplé oblečení a pohodlnou obuv. V případě nepříznivého počasí bude trasa pohádkové stezky zkrácena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám