Hlavní obsah

Plakáty filmů, které se uváděly před padesáti lety, vystaví v Dobrušce sběratel Vítězslav Tichý

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S létem roste chuť. Přesně to by si mohli říci milovníci stříbrného plátna a kinematografie obecně v Dobrušce.

Foto: Dana Ehlová

Plakáty filmů, které se uváděly před padesáti lety, vystaví v Dobrušce sběratel Vítězslav Tichý.

Článek

V období června a prázdnin se jim zde totiž už tradičně rozšiřují možnosti k uspokojení. Vedle Kina 70 přiváží pravidelně velkou porci filmových lahůdek kinematovlak a navíc bývá v provozu také letní kino na koupališti.

To ovšem stále není vše. Malý sál Společenského centra – Kina 70 již poněkolikáté zaplní pozoruhodné filmové plakáty z ještě pozoruhodnější soukromé filmové sbírky známého sběratele Vítězslava Tichého z Bystřice pod Hostýnem.

„Po dohodě s Pavlem Štěpánem (vedoucí kina - pozn. aut.) jsem do Dobrušky letos nachystal plakáty a materiály k filmům, které uvedlo Kino 70 v Dobrušce v prvním roce svého provozu. Nejedná se pouze o domácí kinematografii, ale i o díla světové produkce uvedená před padesáti lety v dobrušském kině,“ prozradil téma výstavy majitel exponátů.

Informace doplnil ještě Pavel Štěpán: „Návštěvníci dále uvidí historické promítací stroje, filmy různých formátů nebo lampy.“

Vernisáž výstavy věnované padesáti letům dobrušského kina se uskuteční 18. června v 17 hodin za přítomnosti starosty města F. L. Věka Petra Lžíčaře, místostarosty Bystřice pod Hostýnem Jiřího Otta a samozřejmě Vítězslava Tichého.

Reklama

Výběr článků

Načítám