Hlavní obsah

Petr Nikl zahájil v písecké Sladovně výstavu Snivci, mágové a motýli

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písecká Sladovna, kde sídlí i místní informační centrum, nabízí od 23. května, kdy proběhla vernisáž výstavy, po třech letech volné pokračování zvukomalebné interaktivní hravé výstavy Play, jejímž hlavním tvůrcem je nekonvenční divadelník, hudebník, fotograf, performer a výtvarník Petr Nikl.

Foto: Václav Turek
Článek

V prostorách Nízkých trámů komplexu Sladovny se usadili Snivci, mágové a motýli, jak se tento nový Niklův počin nazývá. Opět zde má své hlavní slovo jak zvuk, tak obraz. Návštěvníci mohou rozezvučet kov i dřevo, stejně jako se ponořit do světa barev, světla a stínů. 

Stejně jako výstava Play, či pozdější Les, příběh pěti stromů, je určena i tato hravá záležitost zejména dětským návštěvníkům. Na realizaci se dále kromě Petra Nikla podíleli Miroslav Šisler, Jaroslav Kořán, Martin Janíček a Luboš Fidler. 

Více informací i o dalších akcích najdete na webu písecké Sladovny. A dozajista stejně tak o aktivitách tohoto zařízení zdárně vypovídá ohlédnutí za výstavou Les, kde je rovněž odkaz na videa z prostor Sladovny, a to jak na bloudění lesem od kořenů po korunu, tak na procházku předchozí Niklovou výstavy Play.

O dění v Písku a regionu je možno se dozvědět ve zmíněném turistickém informačním centru ve vestibulu Sladovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám