Hlavní obsah

Ostravu čeká o víkendu rozsáhlá tramvajová výluka

Novinky, Michal Režnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující čeká v Ostravě od 15. do 17. října výrazná tramvajová výluka. Směrem na Porubu budou cestující nuceni přestoupit na náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Dopravní podnik Ostrava

Ilustrační foto

Článek

Tramvajovou dopravou se o víkendu do Ostravy-Poruby nedostane nikdo. Cestující budou muset vyměnit tramvaj za autobus. Výluka bude probíhat od pátečních nočních hodin až do nedělního večera.

Rozsáhlá tramvajová výluka se dotkne pěti linek

Omezení tramvajového provozu je způsobeno prací v kolejišti, která bude probíhat v úseku zastávek Poruba vozovna - Vřesinská. Tramvajová doprava směřující ze všech směrů bude tedy odkloněna.

Z tramvajové zastávky Třebovická pojedou všechny linky do Martinova, respektive na zastávku Dílny DP Ostrava - po trase linky 4. Na cestující směrem na Vřesinskou bude čekat u zastávky Třebovická náhradní autobusová doprava.

Tramvajová výluka se dotkne denních i nočních spojů linek číslo 3, 7, 8, 9 a 17. Poslední spoje po svých běžných trasách pojedou v pátek po 23. hodině. Konec výluky je naplánován před nedělní 20. hodinou.

Zpoždění spojů čeká na všechny

Na tramvajových linkách 3, 4 a 8 nebudou po dobu konání výluky zaručeny bezbariérové spoje, které jsou uvedeny v jízdním řádu. Všechny linky dotčené výlukou čeká také zaručené zpoždění a to přibližně o dvě minuty. Zastávka Třebovická se také po dobu výluky stává přestupním stanovištěm pro noční spoje.

Pro případné podrobnější informace lze využít infoservis Dopravního podniku Ostrava na telefonním čísle 602 12 10 10. Informační linka je k dispozici nonstop.

Reklama

Výběr článků

Načítám