Hlavní obsah

Ostrava sváží odpad i na Velký pátek

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako ve všedních dnech bude v Ostravě probíhat pravidelný svoz odpadu i na Velký pátek, o Velikonočním pondělí však svozové vozy nevyjedou. Na Velký pátek i Velikonoční pondělí budou ve městě uzavřeny všechny sběrné dvory.

Foto: Archiv OZO Ostrava
Článek

Svoz odpadu v Ostravě pokračuje i během nouzového stavu podle běžného harmonogramu.

Odpadová společnost OZO Ostrava, která ve městě svoz odpadu zajišťuje, však občany opakovaně důrazně vyzývá, aby v případě přeplněných nádob vyčkali na jejich vyvezení a v žádném případě neodkládali žádný odpad na zem mimo ně. Porušování těchto pravidel totiž představuje ještě větší problém než obvykle a ohrožuje zdraví popelářů i občanů samotných.

V Ostravě jsou také opět otevřeny sběrné dvory, jejichž provozní doba je však vzhledem k okolnostem až do odvolání zkrácena. Při odkládání odpadů je třeba dodržovat zvláštní opatření – vstup jednotlivě, maximálně ve dvou, dodržování dvoumetrových odstupů, používání roušek a nejlépe i rukavic.

Otevřena je také obecní kompostárna v Hrušově, která je přístupná také na Velký pátek od 6.30 do 14.00 hodin, během Velikonočního pondělí bude uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám