Hlavní obsah

Ostrava-Dubina otevřela zrekonstruovaný podchod

Novinky, Michal Režnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za čtyřicet miliónů korun byl na sídlišti Ostrava-Dubina zrekonstruován chátrající podchod pro chodce. Opravenou cestu mohou občané využívat od 16. září.

Foto: Michal Režnar

Nově zrekonstruovaný podchod u tramvajové zastávky A. Poledníka (Ostrava-Dubina)

Článek

V bývalém podchodu mohli chodci projít naposledy před 9 měsíci. Starý podchod byl v téměř dezolátním stavu. Zatékala sem voda, schody se rozpadaly a navíc vandalové neustále poškozovali osvětlení a zařízení objektu. To už by se nyní mělo změnit.

V novém podchodu je kamerový systém

Rekonstrukce na Dubině po několika měsících skončila a cestující na tramvajové zastávce Antonína Poledníka se mohou konečně cítit bezpečněji.

Nově vybudovaný kamerový systém totiž chrání nejen prostory nového podchodu, ale také přilehlé okolí. Kromě toho byli chodci nuceni během rekonstrukce přecházet nejednu frekventovanou silnici, což je již nyní opět minulostí.

V podchodu byla provedena sanace vnitřních i vnějších betonoívých ploch včetně odstranění vlhkosti. Nové osvětlení je samozřejmostí. Nejdůležitější inovací je však bezbariérový přístup - a to ze všech čtyř stran. Kompletní rekonstrukce vyšla na více než 40 miliónů korun. Do této částky jsou započteny i úpravy v okolí objektu. Brzy přijdou na řadu i okolní podchody.

Ostrava-Jih, kam spadá také Ostrava-Dubina, má celkem 12 významných podchodů. Město by si přálo každý rok opravit aspoň jeden.

V následujících letech by mělo dojít k opravám obou podchodů na ulici Dr. Martínka v Ostravě-Hrabůvce, poté podchodu u tramvajové zastávky Dřevoprodej a také podchodu u Finančního úřadu v Hrabůvce.

Související témata:

Výběr článků

Načítám