Hlavní obsah

Opilý řidič obvinil strážníka, který ho kontroloval, z opilství

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už to pomalu vypadá, že bez pár decek si mnozí výtečníci nesednou za volant. Strážníci každý den nějakého výtečníka zastaví. Někteří hříšníci se snaží se s policisty "nějak dohodnout", čímž si zadělávají na ještě přitěžující okolnost. Někdy to dojde tak daleko, že obviní z opilství i policisty.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V neděli v noci zastavili v Průmyslové ulici strážníci vozidlo, s nímž jeho řidič předváděl na vozovce podivnou ekvilibristiku. Kličkoval ze strany na stranu, jet rovně mu jaksi nešlo. Řidič nadýchal dva a půl promile, takže měl slušně nakoupeno. Když si uvědomil, že to asi bude mít nějaké nepříjemné následky, chtěl muže zákona uplatit. Jednoho z hlídky dokonce obvinil z opilství.

„V neděli po půlnoci prováděli strážníci z Prahy 14 kontrolu v ulici Průmyslová, kde si všimli pomalu jedoucího vozidla, které kličkovalo po vozovce. Hlídka pro podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu, vozidlo zastavila. Strážníci zjevně opilého muže ztotožnili a vyzvali ho k provedení orientační dechové zkoušky. Ta skončila s pozitivním výsledkem bezmála dvě a půl promile. Muž se sám strážníkům přiznal, že vypil nějaká piva a vína. Navíc se je snažil ovlivnit slovy: „Já vám dám vše, co mám u sebe, nemůžeme se nějak domluvit?“ Poté zcela otočil, odmítnul druhou dechovou zkoušku a nařknul jednoho člena hlídky, že je sám pod vlivem alkoholu,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Strážníci na místo přivolali Policii ČR, která si šestačtyřicetiletého muže podezřelého ze spáchání  trestného činu převzala k dalšímu opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám