Hlavní obsah

Opilci přidělávali o víkendové noci práci záchranářům

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádky záchranné služby v Moravskoslezském kraji zasahovaly během noční směny ze soboty na neděli 12. června u více než sto dvaceti pacientů. Záchranáři museli ošetřovat především řadu zraněných, mimo jiné pod vlivem alkoholu či napadených jinou osobou.

Foto: ÚSZSMSK

Ilustrační fotografie

Článek

Na různých místech v Moravskoslezském kraji záchranáři mezi devatenáctou hodinou večerní a sedmou ranní vyjeli ke třem desítkám pacientů, jevících známky opilosti. Patnáct osob přitom pod vlivem alkoholu utrpělo úraz – nejčastěji při pádech na ulici, ze schodů, při jízdě na kole či přímo v restauračním zařízení.

Podle informací záchranné služby šlo nějčastěji o poranění hlavy a končetin.

"Téměř desítka dalších pacientů záchranářům uvedla, že byla napadena jinou osobou. Jednalo se rovněž o zranění na hlavě a v obličeji, jeden z postižených utrpěl bodné poranění. Dalších několik osob bylo nalezeno opilých a nezraněných," informoval PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí Záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Posádky záchranné služby postižené ošetřili a poté transportovali na úrazové či chirurgické ambulance spádových nemocnic.  

Stav, nebo zranění všech byla lehčího či středně těžkého charakteru. Nikdo z postižených nebyl v přímém ohrožení života.

Reklama

Výběr článků

Načítám