Hlavní obsah

Oblíbený Mikulášský den ve Vsetíně zpestří čertovské družiny z Hornolidečska

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostaveníčko Mikulášů a čertů v tradičních maskách se uskuteční v pátek 2. prosince v centru města Vsetína, kde bude probíhat Mikulášský den, jehož organizátorem je Dům kultury Vsetín ve spolupráci s Alcedem – střediskem volného času a Městem Vsetín.

Foto: Klára Obručová

Mikulášský den ve Vsetíně se těší již mnoho let velké oblibě

Článek

Dopolední mikulášský rej začne před Domem kultury na Svárově v 9.00 hodin. Vsetínské mateřinky budou zdobit vánoční stromečky, užívat si mikulášské zábavy a soutěžního zápolení. Prostřednictvím Andělské pošty budou děti posílat svá přání Ježíškovi. Odvážnější mohou vyzkoušet Čertovské váhy. Nejmenší návštěvníci se mohou také nově těšit na výtvarný či básnický koutek a ochutnávku cukroví. Po celý den bude k poslechu i zábavě vyhrávat stylová kapela Čertovka ze Střelné.

„V průběhu odpolední části Mikulášského dne k nám zavítají čertovské družiny. Návštěvníci se tak mohou těšit na obchůzky tradičních družin z Hornolidečska, konkrétně z obcí Valašská Polanka, Lidečko a Střelná, které svou účast na odpoledním programu od 16. do 17. hodiny přislíbily,“ uvedla Petra Dvořáková z Domu kultury.

Mikulášský den u Domu kultury vyvrcholí v 16.30 hodin, kdy společným cinkáním zvonečků všech přítomných dětí se rozsvítí nově umístěný vánoční strom na náměstí Svobody. Andělským průvodem se mikulášské družiny společně s malými i velkými návštěvníky přesunou na Dolní náměstí, kde bude připraven hudební program Alceda v podání sborečku Skřivánek a kapely Valašská žízeň, po němž bude okolo 17 hodiny následovat rozsvěcení hlavního vánočního stromu.

Nenechte si ujít mikulášskou nadílku zábavy a obchůzky mikulášských družin v tradičních kostýmech. K vidění budou bavlnkoví čerti, čertovské masky z ovčí kůže s pravými rohy, zvonci a ježovinou, maska slaměnky, laufra, košuta, koníka, smrtky a samozřejmě také Mikuláše, oděného v modrém ornátu. Přijďte si užít Mikulášský trh, bohatý dopolední i odpolední program pro děti, který zakončí zvonečkový průvod a rozsvěcení obou vánočních stromů. A děti nezapomeňte: zvonečky s sebou!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám