Hlavní obsah

Nový hypermarket se v Ivančicích začne stavět na jaře

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaná výstavby nového hypermarketu začne v Ivančicích už letos na jaře.

Článek

První fáze stavebního řízení výstavby nového hypermarketu Tesco v Ivančicích byla zahájena. Zhotovitel stavby podal žádost o stavební povolení pro první etapu.

V ní se jedná o vybudování kompletní technické infrastruktury pro výstavbu rodinných a bytových domů včetně dopravní obsluhy plánovaného hypermarketu. V jejím průběhu bude provedena příprava území pro výstavbu, úprava silnice Oslavany - Ivančice, vybudovány komunikace nazvané Boží hora 1, 2 a 3 s napojením nového hypermarketu. Budou také postaveny chodníky a doplněno dopravní značení.

Dopravní napojení nově vzniklých objektů je řešeno výstavbou nového kruhového objezdu na krajské silnici Oslavany - Ivančice. Objezd zpomalí provoz vozidel na výjezdu z Ivančic v klesání k železničnímu přejezdu a umožní tak pohodlné odbočování. Komunikace v nové zástavbě budou řešeny jako obousměrné s parkovacími pruhy pro podélné stání.

Související témata:

Výběr článků

Načítám