Hlavní obsah

Neznámá žena přepadla invalidu v jeho vlastním bytě, policie po ní pátrá

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve svém vlastním bytě byl přepaden ve středu 11. ledna invalida v Praze 4. Mladý muž byl napaden ženou, která mu odcizila dvacet tisíc korun. Policie žádá o pomoc.

Foto: Policie ČR

Žena podezřelá z přepadení

Článek

Když třiadvacetiletý mladík s omezenou pohyblivostí uslyšel zazvonění u svých domovních dveří, ještě netušil, jaké drama se po otevření odehraje. U jeho dveří v ulici Kubištova v Praze 4 zazvonila žena okolo třiceti let.

Když muž otevřel, byl neznámou ženou zatlačen takovou silou, že upadl na zem. Žena nelenila a okamžitě začala prohledávat celý byt. Nakonec našla asi dvacet tisíc korun, které si odnesla. Kriminalistům se díky pozornému poškozenému podařilo zkonstruovat identikit.

Neznámou ženu, tak jak si ji pamatoval poškozený, popisuje tiskový mluvčí policie Jan Daněk: „Jedná se o česky hovořící ženu ve věku kolem třiceti let, vysoké asi 175 cm, štíhlé postavy a bílé pleti. Měla hnědé dlouhé vlasy stažené do culíku, který byl obarvený do červena.  Na krku podezřelá nosí řetízek ze žlutého kovu bez přívěsku a na palcích obou rukou pak silnější prsteny stříbrné barvy.“

„Jejím výrazným markantem je mateřské znaménko uprostřed čela o průměru zhruba 3 mm a na pravé straně nosu piercing v podobě malé kovové kuličky bez kamínku. V době přepadení byla oblečená do červené zimní bundy s velkým obrázkem draka na zádech a s menším obrázkem draka vepředu na levé straně. Dále pak byla oblečená do hnědých džínových kalhot s rozparkem na obou nohavicích a hnědých kozaček s červenými podpatky,“ konstatoval Daněk.

Informace o podezřelé ženě přijme od občanů linka 158. Hrozí jí, v případě odsouzení, až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám