Hlavní obsah

Neporažení starší žáci Prostějova ovládli základní část korfbalové ligy

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávané vyústění. Prostějovský tým v neděli v Korfbalové lize starších žáků přidal výhry číslo jedenáct a dvanáct a podle očekávání si dvě utkání před koncem základní části soutěže zajistil prvenství v tabulce.

Foto: Jan Pařík

Brno zažilo bratrovražedný souboj

Článek

Dosud neporažení Hanáci přitom v Ostravě porazili letos podruhé i Znojmo, jež je jim v tabulce zatím nejblíž. Ve druhém miniturnaji potvrdilo roli favorita brněnské áčko a také Náchod.

Mezi těmito týmy a Znojmem se v posledním kole rozhodne, jak bude vypadat pořadí na druhém až čtvrtém místě a tím pádem i složení semifinálových dvojic. Nejpravděpodobněji se zatím jeví střetnutí Prostějova s Náchodem a Znojma s Brnem.

MINITURNAJ V OSTRAVĚ

Tři jasné záležitosti a jeden šlágr kola, který však skončil podle papírových předpokladů. V Ostravě dominoval lídr z Prostějova, který v nejočekávanějším zápase dne porazil i Modré Slony ze Znojma. I když bylo utkání mnohem vyrovnanější než první střetnutí obou celků v sezoně, přesto ho žlutočerný tým víceméně kontroloval a nakonec zvítězil 15:12.

V ostatních zápasech nebylo co řešit, možná trochu překvapivá je přesvědčivá výhra 12:2 domácího Koblova nad Kolínem, který je v tabulce nad nimi. Ostravané tak Vembloudům oplatili těsnou prohru z prvního vzájemného klání a mohli se radovat z letošního druhého úspěchu.

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Prostějov, SK RG U16  12:15

Koblov.KK Sokol U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16  1:24

Kolín, VKC U16 - Prostějov, SK RG U16  2:15

Koblov.KK Sokol U16 - Kolín, VKC U16  12:2

Vendula Bartošová (hráčka, Prostějov): „Se Znojmem jsme měli zápas celkem pod kontrolou. Říkali jsme si, že je nesmíme podcenit a makat naplno hned od začátku. Myslím, že se nám to docela dařilo. Minulý rok jsme finále se Znojmem prohráli hlavně v hlavě, když jsme ke konci přestali předvádět naši hru. Za rok však hlavně naši kluci o dost vyrostli a jsme silnější. Pro nás je celkem jedno, s kým se v semifinále utkáme. Můžeme hrát s kterýmkoli týmem pod námi, každého jsme zatím letos porazili. Náchod je pravděpodobně nejslabší z těch tří, hraje v sedmi. Zbývají dva zápasy do konce základní části a plánujeme udržet neporazitelnost.“

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Moc napětí si diváci v hale v Kutné Hoře neužili. Neodehrály se tam totiž zrovna atraktivní duely. Nejlíp z nich podle předpokladů vyšel Náchod, kterému nevadil ani fakt, že přijel jen v sedmi lidech, a přesto hladce ovládl obě střetnutí s poslední Kutnou Horou i brněnskou rezervou, jež je v tabulce třetí od konce.

Oba zápasy bez větších obtíží zvládl i elitní tým Brna, který vedle deklasování domácího celku stihl bratrovražedný souboj se svou rezervou. V něm se nenechali zkušenější korfbalisté zahanbit a po na koše velmi chudém poločase (3:0), se v druhé části přece jen zmátořili a zvítězili 13:4.

SK Plhov Náchod U16 - Kutná Hora, SK Respo U16  17:6

Brno, KK U16 "B" - SK Plhov Náchod U16  10:26

Brno, KK U16 "A" - Brno, KK U16 "B"  13:4

Brno, KK U16 "A" - Kutná Hora, SK Respo U16  17:3

Reklama

Výběr článků

Načítám