Hlavní obsah

Některé ženy shazují "povánoční kila" již teď

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je již tradicí, že po Vánocích jdou kila nahoru. Leden je měsícem, kdy mají fitcentra žně. Nejlepší variantou je ale prevence a cvičení již nyní. A že nemáte před Vánocemi čas? Nemusíte trávit dlouhé hodiny v posilovně, stačí efektivních 30 minut třikrát týdně a vysněná postava na sebe nenechá čekat.

Foto: Expreska Olomouc

Expreska Olomouc

Článek

Celý úspěch je založen na tzv. kruhovém tréninku, který je speciálně upravený pro ženy. Jedním z několika možností v Olomouci je třeba i specializované fitcentrum pro ženy Expreska. Kromě intenzivního tréninku uzpůsobeného přímo podle vašich potřeb tu na vás čeká parta trenérek i "spolucvičenek", ze kterých se často stávají kamarádky.

Jak říká paní Jana: "Cvičení je skvělý relax. Nechodím ale cvičit jen proto, abych si zpevnila postavu, ale také povykládala s holkami a uvolnila se." Součástí kruhového tréninku je asistence trenérek a tak si ženy nemusejí dělat těžkou hlavu s tím, jak na jednotlivé cviky a stroje.

Díky dobře kombinovanému tréninku, který se skládá z kardio cvičení a posilování, jsou výsledky zaručeny. A pokud chcete dosáhnout ještě lepších výsledků, je k dispozici odborník na výživu.

Ženská fitcentra jsou stvořená pro ženy každého věku, příkladem je také paní Anna, která přibližuje své zapálení pro cvičení: "Je mi už přes 70, ale nechci sedět doma na zadku a čekat, až umřu. Proč taky? Život nekončí nástupem do důchodu. Tady je to neskutečný relax. Každé ráno v 7 hodin mě tam čeká usměvavá trenérka, která má se mnou trpělivost, popovídá si se mnou o životě a poctivě odcvičíme nějaké to kolečko. Po takovémto startu dne se vždy cítím skoro na padesát."

Co je kruhový trénink

Tzv. kruhový trénink k nám přišel z USA a rychle si našel své příznivce. V čem spočívá? Během půl hodiny se v kruhu přesouváte z jednoho stanoviště na druhé po 30 vteřinách. Cvičení začíná ve chvíli, kdy přijdete, nemusíte se objednávat, nemusí řešit, zda hodinu stihnete, nebo ne. Nastoupíte na jakékoliv volné stanoviště a přesouváte se v kruhu stejným směrem jako ostatní. To vše pod vedením zkušené trenérky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám