Hlavní obsah

Nejstarší tuzemská plovárna nabídla krom ochlazení i hudební lahůdku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo jí vystoupení maďarské kapely Gébert-Ulbert Project. Její repertoár sestává z bluesové, soulové a rockové klasiky i jazzem prosycených instrumentálních skladeb. Vlahý letní večer na břehu Volyňky si tedy užili nejen návštěvníci plovárny s restaurací a sportovci, ale i milovníci kvalitní hudby.

Foto: Václav Turek
Článek

Koncert proběhl 27. června ve Volyni, kapela na pódium nastoupila opravdu v avizovaných 20 hodin, j když v daný čas bylo v publiku posluchačů poskrovnu, nicméně někteří držitelé vstupenky ještě posedávali u restaurace, kde prakticky o nic nepřišli, příjemný zvuk se nesl celým areálem. Postupně během koncertu se lavice  počaly plnit, nicméně zdaleka ne tak, jak by si podobná hudební prezentace zasloužila.

V názvu kapely Gébert-Ulbert Project jsou zastoupeni dva z členů kapely - hráč na klávesové nástroje Gébert Attila a kytarista Ulbert Ferenc. Rytmiku tvořili baskytarista Eged Mártona a bubeník Takács Bálint, pěvecké party pak obstarával drobný Ferenczy András, dle představení u z dob státní jednoty Čech a Slovenska jižních sousedů známý to zpěvák.

Ve dvou setech s krátkou přestávkou se posluchačům dostalo spoustu živelné muziky, kdy zejména hlavní protagonisté měli dostatek prostoru pro improvizace, několik sólových partů odehrál i baskytarista. finální song byla skladba Little Wing z druhého alba Jimi Hendrixe, pojmenovaného Axis: Bold as Love.

Volyně je město, které kulturou vskutku žije naplno, ať již to jsou akce, pořádané místním muzeem, nebo  činorodým sdružením Volyňská kultura, pod jehož patronací právě tento koncert proběhl, a kterému patří díky za tento hudební zážitek, zvláštní pochvalu si zaslouží i mimořádně příjemný zvuk, který přispěl k celkovému dojmu z hudební produkce.

Volyňské plovárna patří od roku 2008 mezi kulturní památky, vybudována byla Občanskou záložnou ve Volyni v neklidných letech 1939 - 1941 a dodnes zde stojí původní dřevěný komplex šaten a sprch, stejně tak se zachoval vodou Volyňky napájený padesátimetrový bazén. Čas se zde zastavil i v cenách, kde jinde si dáte za sto korun hned čtyři jedenáctistupňová piva, ba ani celodenní vstupné nestojí více než dvacet korun českých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám