Hlavní obsah

Náhlou indispozici Clintonové svým objektivem zachytil Čech

Novinky, Martin Tlustý

V americkém New Jersey žijící Moravan Zdeněk Gažda, který už 23 let žije v USA, svým objektivem pohotově zachytil kolaps Hillary Clintonové, jež aktuálně kandiduje na americkou prezidentku.

Foto: Wikimedia / US Dept. of State

Stávající senátorka a kandidátka na americkou prezidentku Hillary Clintonová na svém oficiálním portrétu.

Článek

To se Clintonové přihodilo právě během poslechu četby dlouhé řady jmen obětí 11. září. Od tohoto šokujícího teroristického útoku minulou neděli uplynulo právě 15 let.

Gažda událost okamžitě zveřejnil na svém twitterovém účtu zgazda66. Vzápětí jej tuny amerických reportérů předních amerických televizí i novin a elektronických portálů začaly bombardovat žádostmi o bleskový souhlas se zveřejněním videa.

Článek s popisem události i video již vypublikovaly nedělní Novinky.cz zde. Pozdější informace hovoří o tom, že u Clintonové byl diagnostikován zápal plic, kvůli čemuž musela odložit svoji plánovanou cestu do Kalifornie.

Zdeněk Gažda, který původně pochází z Lednice na Moravě, je náruživým fanouškem hokejového týmu New Jersey Devils a jejich zápasy již léta pravidelně fotografuje a filmuje. Patrik Eliáš mu kvůli tomu svého času dokonce zajistili reportérskou licenci.

Více o fotografu a kameramanovi Zdeňkovi Gaždovi si můžete přečíst na fanouškovských stránkách New Jersey Devils zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám