Hlavní obsah

Hillary Clintonovou v New Yorku postihly mdloby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou postihly během nedělního pietního shromáždění k uctění památky obětí teroristického útoku ze září 2001 mdloby. Akci předčasně opustila, oznámila televize Fox News. Indispozici Clintonové potvrdil i její volební štáb.

Foto: Andrew Harnik, ČTK/AP

Hillary Clinton při odjezdu z bytu své dcery, kam si jela odpočinout po svém kolapsu.

Článek

Clintonové se udělalo špatně. Cestou k přistavenému vozu se devětašedesátileté političce podlomila kolena, ztratila botu a do auta jí pomohli tělesní strážci. "Zjevně ji postihly zdravotní problémy," konstatovala televize.

Podle volebního štábu Clintonovou postihlo přehřátí organismu. Teploty se v neděli v New Yorku pohybovaly těsně pod třiceti stupni Celsia. Bývalá první dáma strávila na pietním shromáždění ve stoje asi půldruhé hodiny. Volební štáb později uvedl, že se Clintonová prý cítí mnohem lépe. Odpočinula si v newyorském apartmá své dcery Chelsea.

Dceřin byt Clintonová brzy opustila. Na ulici se nechávala fotografovat a prohlásila, že se "cítí skvěle" a v New Yorku že je dnes krásný den. Zda vyhledala lékařskou pomoc, není známo.

Není to první kolaps političky. V polovině srpna se v amerických médiích objevila zpráva, že Clintonová utrpěla v červnu na veřejnosti epileptický záchvat. Informace poukazovala na video, na němž je vidět, jak při rozhovoru s novináři chvíli nepřirozeně cuká hlavou. Videonahrávka se objevila na internetu a odvysílaly ji také některé televize.

V červenci nicméně lékaři zveřejnili zprávu o jejím zdravotním stavu, podle níž je Clintonová ve skvělé kondici a je schopna vykonávat úřad hlavy státu.

Nevolnost s mdlobami ji postihla také v prosinci 2012, kdy si pádem přivodila otřes mozku, když ztratila vědomí. Podle lékařů šlo o následek žaludeční nevolnosti a dehydratace.

Související téma

Foto: ČTK/AP

Hillary Clintonová

Reklama

Výběr článků

Načítám