Hlavní obsah

Nádherné počasí nad Ostravou. Pátý ročník Karolina Oktobeerfestu odstartoval

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se tak v pátek 12. října v 16 hodin. Dva zkušení a soutěžemi prověření výčepní Jakub Šrubar a Vít Voznica zkušenou ranou narazili sud piva za přítomnosti marketingového manažera OC Forum Nová Karolina a náměstka primátora města Ostravy Michala Mariánka.

Foto: Josef Zajíc

12.10.2018 Naraženým sudem piva Radegast byl Karolina Oktobeerfest zahájen. Festival zahájil Tomáš Lučan. Pivo narazili Jakub Šrubař a Vít Voznica.

Článek

Žlutý mok svítil ve slunečních paprscích a načechraná pěna nahrazovala obláčky na modré obloze. Dvoudenní pivní festival byl zahájen naražením piva, kterému sekundoval Tomáš Lučan, marketingový manažer obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina v Ostravě.

Diváky přivítal i náměstek primátora města Ostravy Michal Mariánek, který spolu s Tomášem Lučanem předali Martině Dunděrové 20 000 korun na činnost mobilního hospicu Ondrášek.

„Mobilní hospic Ondrášek poskytuje péči nevyléčitelným dětem a dospělým tady v Ostravě a v Moravskoslezském kraji. Dostali jsme od obchodního centra Forum Nová Karolina peníze, které využijeme pro péči o jednoho pacienta na deset dní,” vysvětlila Martina Dunděrová.

Návštěvníci mezi pivovary mohli narazit na mnohé, které jsou na festivalu každým rokem, ale také na nováčky. Ti, kteří si zakoupí vstupenku za 100 Kč na den - děti do 15 let, senioři starší 65 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mající vstup zdarma - si mohou ochutnat pivo pivovarů Avar, Baraba, Browar Dukla, Heřmanický pivovar, Konopex, Minipivovar Kohůtka, Nachmelená opice, Pivovar Koníček, Pivovar Trilobit, Pivovárek Morava, Rodinný pivovar Pacov, Sachsenberg, Slezský pivovar, Starokladno, Valašský pivovar Kozlovice nebo Zámecký pivovar Břeclav. Podrobnosti o pivovarech si lidé mohou přečíst v Pivním průvodci.

„Loňský ročník potvrdil nejen obrovský zájem o pivní kulturu a degustaci, ale také pozici Karolina Oktobeerfestu na kulturní mapě Ostravy,” konstatoval Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.

V rámci hudebního programu v pátek 12. října účastníci festivalu slyšeli a viděli kapelu UDG, Harlej, Mirai.

Program v sobotu 13. října:

Provozní doba areálu v okolí obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina začíná v 11.00 a končí ve 23.00 hodin.

Hudební program: 14.30 - 15.30 skupina Pokáč, 16.30 - 17.30 AC/CZ (AC/DC revival), 18.30 - 19.30 vystoupí David Koller, 20.30 - 21.30 Horkýže Slíže, 21.30 - 21.45 ohňostroj a od 22.00 do 23.30 afterparty s Lumírem Mořskovským

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám