Hlavní obsah

Na zámku v Hořovicích se gruntuje

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na návštěvnickou sezónu se připravuje i zámek v Hořovicích. Návštěvníky ovšem nečeká „jen“ prohlídka již zpřístupněných prostor, ale jak je již na Hořovicích zvykem, má zámek připravené i překvapení do nové sezóny 2011.

Foto: Libor Knížek

zámek v Hořovicích

Článek

Od prvního dubnového víkendu se opět otevře pro veřejnost brána státního zámku v Hořovicích. Poslední návštěvníky sice uvítal celkem nedávno, na Valentinských prohlídkách, ale tam milosrdná tma přece jen skryla některé nedokonalosti a nedodělky, které se za zimu nakupily.

Východní křídlo dostalo nový koberec a tak si budou moci návštěvníci vychutnat prohlídku soukromých pokojů ve větším pohodlí, bez papučí (i když je někteří návštěvníci přímo vyžadují). Radost z toho ovšem nemají zámecké uklízečky, kterým přibyla práce v podobě vysávání několika desítek metrů navíc.

Také snoubenci, kteří si zvolili pro vstup do společného života zámek v Hořovicích, již navštěvují zámek a park a plánují svůj velký den, i když je jich zatím méně než v minulých letech.

Zámecká kaple, které se po úpravách v loňském roce opět navrací její původní podoba, sloužila k uzavírání sňatků již za dob šlechtických majitelů. Zájem o svatbu pod rozložitou korunou stoletého javoru v zámeckém parku přinesla, snad pod vlivem romantických seriálů, až dnešní doba.

Jistě, že nezůstane jen u široké nabídky prohlídkových okruhů, ale připravujeme pro návštěvníky jak tradiční kulturní akce jako Zámecká nokturna, pohádkové prohlídky, dětské dny, tak i nové v podobě tvůrčích dílen a… nechte se překvapit.

Reklama

Výběr článků

Načítám