Hlavní obsah

Na Valašský mikulášský jarmek budou vypraveny speciální autobusy i parní vlak

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přespolní návštěvníci 20. ročníku Valašského mikulášského jarmeku se mohou v sobotu 3. prosince do Valašských Klobouk svézt Mikulášským expresem a dokonce také parním vlakem. Ten bude mimořádně vypraven z Valašského Meziříčí a kromě pasažérů poveze i Mikuláše s družinou.

Foto: archiv Českých drah

Na Valašský mikulášský jarmek pojede i parní vlak

Článek

Autobusy Mikulášského expresu se letos dočkají posílení, a to jak ve směru z Brumova, tak i z Lačnova přes Horní Lideč. Speciální spoje vyjedou také z Francovy Lhoty, Nedašova, Štítné nad Vláří, Slavičína a Újezda.

Všichni cestující vlakem z Valašského Meziříčí, Vsetína, Valašské Polanky, Horní Lidče, Brumova a Bylnice se mohou těšit na krásný zážitek. „Vlak bude tažen historickou parní lokomotivou 433.002 Matěj a vzácnými pasažéry budou i Mikuláš s anděly a čerty, kteří budou mít pro děti přichystanou nadílku. Skvělou atmosféru navodí i hudební doprovod muzikantů z Valašského souboru Bača z Valašského Meziříčí,“ pověděla o zvláštním mikulášském vlakovém spoji Jitka Mohylová z Českých drah. Píšťalka výpravčího odešle parní vlak z valašskomeziříčské stanice v 8 hodin.

„Mikulášský expres se stal již tradičním způsobem dopravy jarmekových návštěvníků z blízkého okolí. Na některých trasách dojde k posílení spojů, aby kapacitně vyhověly předpokládanému zvýšenému zájmu cestujících. Nově tak přes Brumov pojedou tři autobusy a jedním autobusem z Lačnova bude posílen i směr od Horní Lidče, takže tudy projedou celkem dva spoje,“ sdělil k jízdnímu řádu autobusové dopravy místostarosta města Valašské Klobouky Martin Janík. Ve všech směrech bude zajištěn také zpáteční odvoz. Zastávky mikulášských autobusů budou umístěny u hlavní silnice v dolní části Masarykova náměstí.

Z Francovy Lhoty bude Mikulášský expres vyjíždět v 8.06 hodin a pojede směrem přes Horní Lideč a Lidečko do Valašských Příkaz a Poteče. Čas odjezdu spoje z Lačnova je 8.13. Z Nedašova pojede autobus v 7.40 a bude pokračovat přes Návojnou a Brumov. Druhý spoj v tomto směru vyrazí ze zastávky Brumov – Bylnice (rozcestí) v 9.04 a vzápětí se k němu připojí autobus ze Štítné nad Vláří, který odsud odjíždí v 9 hodin. Cestující ze Slavičína mohou jet autobusem v 8.10 a tento přípoj pojede také přes Bohuslavice, Vrbětice, Vlachovice, Křekov a Lipinu. V Újezdě bude Mikulášský expres připraven k odjezdu v 8.35 a po cestě nabere další pasažéry ve Vysokém Poli, Vlachově Lhotě a Mirošově.

Bližší informace o jízdních řádech jsou k dispozici na www.jarmek.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám