Hlavní obsah

Na Karlštejně zahajují noční prohlídky

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

13. a 14. července 2012 znovu ožijí osobnosti z historie hradu Karlštejna. Vypukne tak již II. ročník nočních prohlídek hradu s názvem Šlechtické kratochvíle aneb císařský večer na Karlštejně.

Foto: Management hradu Karlštejn

Noční prohlídky hradu Karlštejn

Článek

Noční prohlídky na Karlštejně proběhly v roce 2011 vůbec poprvé a jejich první uvedení se setkalo s obrovským ohlasem veřejnosti.

"Museli jsme ještě nějaké prohlídky přidávat, i tak se bohužel na všechny nedostalo. Proto jsme se rozhodli udělat noční prohlídky v letošním roce znovu, a to dvakrát v červenci a dvakrát v srpnu, aby se na každého dostalo," říká kastelán Karlštejna Jaromír Kubů.

Hradní nádvoří i palác budou hlídat rytíři a císaře jeho osobní garda. Noční návštěvníci budou moci projít císařovy soukromé a reprezentační prostory, pozdravit císařovnu s jejím doprovodem. Zkrátka se každý na zhruba 60 minut přenese o pár století zpět a nahlédne do doby Karla IV. Třeba potkáte i některou z dvanácti bílých panen karlštejnských.

"Dokonce jsme loni během nočních prohlídek zažili nádhernou magickou noc plnou blesků, které osvěcovaly hrad, a návštěvníci coby císařovi hosté mohli hrad vidět opravdu jenom za svitu loučí," dodává kastelán Kubů.

Noční prohlídky se uskuteční 13. a 14. července a poté 17. a 18. srpna 2012. Začínají vždy od 19:00 hod, každých 30 minut až do 23:00 hodin.

Vstupenky je stále možné rezervovat na tel. 311 681 617 nebo zakoupit přímo online  ZDE.

Další ínformace k Nočním prohlídkám a dalším informacím z dění na hradě Karla IV. najdete na www.hradkarlstejn.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám