Hlavní obsah

Muzejní noc v Ústí nad Labem se uskuteční v prvorepublikovém stylu

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první červnový den mohou zájemci strávit příjemnou noc v muzeu v Ústí nad Labem. Vrátí se do minulosti, až do časů první republiky. Protože je i Den dětí, bavit se budou i malí návštěvníci.

Foto: Muzeum Ústí nad Labem

Plakát k muzejní noci s průvodci.

Článek

Ústecké městské muzeum se vrátí do času první republiky. Připravilo stylové komentované prohlídky, které návštěvníky provedou mnoha pracovními zákoutími.

Pro návštěvníky bude v atriu připravena hudební formace dixieland Senior Band se zpěvačkou Hanou Saskovou. Ve stejných místech bude možno zhlédnout také ohnivou show, vystoupení s bičem, dobový hasičský vůz Škoda z roku 1928 a mnoho dalších překvapení.

Děti mohou v ateliéru muzejní pedagogiky zakusit mnohé prvorepublikové kratochvíle: oblékání dobových kostýmů s focením, vystřihávání a oblékání papírových panenek podle poslední francouzské módy dvacátých let minulého století, soutěžení ve cvrnkání kuliček atd.

Prohlídky s průvodcem budou vypraveny každou půlhodinu. Akce začne v 18 hodin a potrvá až do 23.30 hodin. Vstupné je 10 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám