Hlavní obsah

Mladík se utopil v Orlíku poté, co posilněný alkoholem skočil do vody

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpolední koupání spolu s alkoholem se stalo osudným mladíkovi, který se rozhodl vykoupat v Orlické přehradě ve čtvrtek odpoledne. Mladíka nalezli potápěči již mrtvého, devět metrů pod hladinou.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Čtveřice mladíků ve věku 23 a 25 let se rozhodla trávit odpoledne v místě zvaném Krkavčí skála u Orlické nádrže. Mladíci popíjeli alkohol a kolem čtvrté hodiny odpolední se rozhodli pro koupání v přehradě.

Jeden z nich se po skoku do vody vynořil a následně opět zmizel pod hladinou a již se nevynořil. Ostatní mladíci se ho snažili nalézt, ale bez úspěchu, proto zavolali pomoc.

Na místo se dostavili jak záchranáři, tak také hasiči a policisté s člunem. Pro případ rychlého zásahu byl připraven i vrtulník.

„V půl osmé večer hasičští potápěči tělo utonulého mladíka nalezli v hloubce přibližně devět metrů pod hladinou. Lékařka už bohužel jen konstatovala smrt, vyloučila cizí zavinění a nařídila zdravotní pitvu,“ informovala policejní mluvčí Kamila Ingrišová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám