Hlavní obsah

Mimozemšťan v Divadle Bolka Polívky. V podání mima a herce Pavola Seriše bude zkoumat pozemšťany

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou letošní premiérou v Divadle Bolka Polívky (5. dubna od 19 hodin) bude autorská inscenace Pozemšťan – one man show Pavola Seriše. Ten vícekrát přesvědčil nejen na brněnské scéně, že dokáže pobavit a rozesmát diváky osobitým humorem stavícím na pozorovacím talentu, pohybovém umu, slovním a situačním humoru.

Článek

Tentokrát v roli mimozemšťana nastaví zrcadlo našemu chaotickému světu, podá svou divadelní zprávu o dnešních obyvatelích planety Země, kteří se dívají všude kolem sebe, jen do zrcadla ne.

Při putování po planetě Zemi zjišťuje, že by se vlastně chtěl stát člověkem. Bedlivě zkoumá, jak se takový člověk projevuje, a po letech studia se z něj stává opravdový specialista. Mimozemský původ mu umožňuje nezaujatý, zcela nový pohled na lidi i na každodenní situace. Diváci se mohou těšit na komediální nadhled okem mimozemšťana na náš svět.

„Mimozemšťan si realitu vykládá na základě vnějšího pozorování, a ne vždy se mu podaří rozklíčovat příčiny lidského chování. Tím se dostává do vtipných, ale i prekérních situací,“ uvedl dramaturg inscenace Matěj Randár. 

Podaří se mu pochopit naše chování natolik, aby se mohl rozloučit se svou šedivou planetou a zapadnout do společnosti na pestrobarevné Zemi? To se dozví návštěvníci premiérového představení 5. dubna či některé z repríz. Režisérkou autorské one man show o lidech 21. století je Hana Mikolášková.

Připomeňme, že ještě před touto premiérou zve Divadlo Bolka Polívky na oblíbený, již tradiční Kabaret (1. dubna od 19 hodin). V aprílovém speciálu vystoupí řada těch, kteří umí dodat dobrou náladu, vtipem, skečem, humorem ordinovat smích i jako případnou prevenci trudnomyslnosti či alergie na chaotický svět. Jsou jimi: Filip Teller, Mariana Chmelařová, Jan Šprynar, Michal Chovanec, Ondřej Klíč, Jaroslava Sýkorová, Miroslav Sýkora, kapela VeHiBa (Veronika Bartošová, Jan Kyncl, Aleš Vosáhlo, Jakub Kočička, Martin Švéda) - a také Pavol Seriš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám