Hlavní obsah

Milovníci vína mohou podpořit své oblíbené vinařství v soutěži Vinařství roku

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v tomto roce se zapojí široká veřejnost do volby toho nejlepšího vinařství. Z tohoto hlasování vzejde jak vítěz v kategorii Hlas veřejnosti, tak také absolutní vítěz a nový držitel titulu Vinařství roku 2015. Vyhlášení proběhne během slavnostního galavečera v Městském divadle v Brně 2. června.

Foto: Jan Friesner

Vyhlášení výsledků Vinařství roku 2014 - Chateau Valtice

Článek

Od 13. dubna až do 27. května mohou milovníci vína podpořit svými hlasy jednoho z devíti finalistů v kategorii Hlas veřejnosti. Výsledný počet hlasů u jednotlivých vinařství určí již tradičně nejen držitele titulu Hlas veřejnosti, ale stane se i rozhodujícím kritériem pro výběr absolutního vítěze.

„Tím se stane jedno ze tří oceněných vinařství v kategorii malé, střední nebo velké vinařství,“ uvádí Tibor Nyitray prezident Svazu vinařů ČR.

Do finále se letos dostala pět vinařství z Břeclavska, zbývající čtyři pak z Hodonínska. Jsou to Vinařství Jakub Šamšula z Čejkovic, Vinum Moravicum ze Bzence, Jan Stávek z Němčiček na Břeclavsku, popické firmy Gotberg a Sonberk, žádovické Vinařství Štěpán Maňák, Chateau Valtice a Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice a Zámecké vinařství Bzenec.  

Hlasovat je možné dvěma způsoby. Lidé mohou zasílat svým oblíbeným vinařstvím sms zprávy, a to v neomezeném počtu za 6 Kč za jednu zprávu. Na telefonní číslo 900 30 06 stačí zaslat sms zprávu ve formátu odpovídajícímu zvolenému vinařství. 

Druhou možností je hlasování prostřednictvím webového rozhraní www.vinarstviroku.cz, které je zdarma. Takto může hlasující vybranému vinařství ovšem udělit pouze jeden hlas denně.

Vyhlášení vítězů ocenění Hlas veřejnosti i hlavní kategorie Vinařství roku 2015 se uskuteční v průběhu slavnostního galavečera v prostorách činohry Městského divadla Brno. Ten je letos nově součástí velkého projektu Wine Weekend Brno, který bude probíhat od 2. do 5. června v moravské metropoli a zahrnuje i další akce jako je Festival vína pod Petrovem, Špilberk Food Festival a Wine Picnic na Vinařské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám