Hlavní obsah

Milovníci starších vozů značky Škoda se sešli v Pohoří u Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend patřil v Pohoří u Dobrušky majitelům starších vozů Škoda, kteří se tu sešli na již 6. ročníku PohoFestu.

Foto: Jana Melicharová

Sraz milovníků starších vozů Škoda v Pohoří u Dobrušky

Článek

Krásné slunečné počasí, úžasná atmosféra a nablýskané vozy, to byla uplynulá sobota v Pohoří u Dobrušky, kde se konal již 6. ročník srazu přátel vozů Škoda.

„PohoFest je vlastně takový pohodový sraz fanoušků vozů Škoda, který volně navazuje na sraz Škoda-Virt, jehož první ročník se konal v Hrochově Týnci. Druhý ročník už nesl název PohoFest a konal se již v Pohoří u Dobrušky. Byl už orientovaný na širokou veřejnost, a to především na majitele starších vozů Škoda s pohonem na zadní kola. Hlavně se ale zaměřujeme na neupravené udržované vozy v originálním stavu, neodmítneme však ani tuningově upravené škodovky,” prozradil jeden z organizátorů Pavel Jamrich.

Letošní ročník byl tedy již 6. a celkem se ho zúčastnilo 108 vozů. Mohli jste tady vidět vozy Škoda 100, 110, 110R, 1000, ale i oblíbené 120, 125, 130. Nechyběly ani Favority, Felicie, ale i novější modely. Ke skvostům letošního ročníku však patřila Škoda 1202 STW, známá jako „stejšna“ z roku 1966 v originální úpravě jako pohotovostní vozidlo depa Střešovice, které sloužilo k údržbě pražských tramvajových drah.

„Lidé se k nám rádi vracejí pro úžasnou atmosféru a skvělé prostředí, proto musíme omezovat počet vozů. To dokazuje i okrová Škoda 100 s nizozemskou poznávací značkou, kdy její majitel je naším pravidelným účastníkem. Ale není to jen o setkání a poklábosení, je to i o závodění. Součástí je totiž jízda zručnosti, slalom a sprint na 400 m. Na závěr celého programu pak následuje spanilá jízda po okolí a představení všech vozů na náměstí v Opočně. A na samý konec pak vyhlášení výsledků a after party,” dodal Pavel Jamrich.

„Velké poděkování určitě také patří starostovi obce Pohoří u Dobrušky Zdeňku Krafkovi a hlavně jejím obyvatelům, kteří s námi měli trpělivost,” na závěr ještě připomněli organizátoři PohoFestu, kteří už teď přemýšlejí o jeho dalším ročníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám