Hlavní obsah

Malý kluk našel na hřišti stříkačku s jehlou, úlovek si schoval do kapsy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většině "pouličních" narkomanů je naprosto lhostejné, kde odhodí injekční stříkačku po aplikaci drogy. Mnozí jsou nositeli různých závažných onemocnění, použité nádobíčko mohou najít a zranit se o ně malé děti. Nedávno se tak málem stalo v Praze 9. Čtyřletý kluk našel stříkačku na hřišti.

Foto: MPP
Článek

Možná se poranil

Koncem února zasahovali strážníci u případu možného poranění čtyřletého chlapce jehlou injekční stříkačky, kterou našel na dětském hřišti v Praze 9. S jehlou manipuloval a pak si ji „ukryl“ do rukávové kapsy bundy.

„Chlapec si nejprve nebyl jistý, později poranění o jehlu popíral. Riziko poškození jeho zdraví nebylo možné s jistotou vyloučit. Učitelka mateřské školy informovala vyděšenou matku, na doporučení dětské lékařky strážníci chlapce převezli na vyšetření do nemocnice. Po kontrole byl vstup na hřiště zakázán a místo bylo zajištěno strážníky až do zahájení kontaminace odbornou firmou,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.  

I když se množství nalezených použitých jehel v posledních letech snižuje, riziko poranění dětí stále hrozí. Jediná jehla v pískovišti může způsobit velkou tragédii.

Akce Jehla pokračuje

Letošní akce Jehla se koná 17. dubna, přidejte se k nám a dalším 34 městům a pomozte vyčistit naše města. Akci zaštítil pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality a Kolegium ředitelů MP statutárních měst a hl. m. Prahy. Jedná se o sběr stříkaček ve vytipovaných lokalitách, kde se scházejí narkomani. 

Reklama

Výběr článků

Načítám