Hlavní obsah

Konference Živý folklor představí úspěšné projekty i Originální výrobek Slovácka

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Region Slovácko pořádá ve spolupráci s Jihomoravskou komunitní nadací další kolo konference o interpretaci folkloru pro cestovní ruch s názvem Živý folklor. Již třetí konference s touto tematikou se uskuteční v úterý 24. května od 9.00 do 15.00 hodin v Komorním sále Reduty v Uherském Hradišti.

Foto: Renáta Polišenská

Konference ŽIVÝ FOLKLOR

Článek

Cílem konference je uvědomění si významu místních hodnot, snaha převést tradiční prvky do moderního designu, naučit se od odborníků, jak efektivně pracovat, tak aby se folklor stal zdrojem prosperity regionu a otevřít diskuzi o interpretaci hodnot.

„Uvědomujeme si, že folklor je jedna z nejcennějších hodnot našeho území a že díky nesčetnému množství nadšenců a příznivců je u nás folklor stále živý. S každým kolem se nám daří zapálit další nadšence, zasíťovat je napříč celým Slováckem bez ohledu na hranice krajů a společně zrealizovat další krásné projekty, z čehož máme velkou radost“ uvedla jedna z organizátorek, Zlata Maděřičová, ředitelka Jihomoravské komunitní nadace.

„Na letošní konferenci se mohou účastníci mimo jiné těšit na představení nové značky Originální výrobek Slovácka z dílny Regionu Slovácko Uherské Hradiště, Malované šaty z Modrotisku Dagmar Benešové z Břeclavi nebo prezentaci RNDr. Ivana Marka o tom jak marketingově úspěšně „prodat“ živý folklor. Součástí konference bude i velmi oblíbený Trh folklorních výrobků a přehlídka prací studentu UMPRUM Uherské Hradiště, která představí kolekci šatů inspirované folklorem a kolekci broží vytvořené v rámci projektu Originální výrobek Slovácka,” dodala Zlata Maděřičová.  

Konference je otevřená všem příznivcům folkloru – tedy odborníkům i laikům. Zájemci se mohou hlásit do pondělí 23. května do 16.00 hodin na info@slovacko.cz a obsadit tak poslední volná místa. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám