Hlavní obsah

Kadaň porazila Louny a posunula se na třetí příčku

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v nepříznivém počasí se kadaňští fanoušci v hojném počtu přišli podívat, jak si jejich tým poradí se silným soupeřem. A odcházeli spokojeni.

Foto: Václav Vlasák

Lavička Kadaně při hecování před zápasem. Zleva: vedoucí mužstva Luděk Pardubský, Daniel Podroužek, David Perestjuk a Jakub Kiliján.

Článek

FK Tatran Kadaň-FK Louny 2:0 (1:0), branky: Ondřej Mikeš a Ivan Kolář.

V neděli 21. října se na hřišti v Kadani bojovalo o to, kdo bude po 11. kole krajského přeboru dospělých figurovat na 3. místě průběžné tabulky. Hřiště fanouškům z části halilo mrholení, přesto jich i v nepříznivém počasí našlo cestu na fotbalovou tribunu 250.

Domácí v minulém kole uspěli v Modlanech, kde i v oslabené sestavě vybojovali bod. Hráče v poli byl připraven střídat jen náhradní brankář David Perestjuk. „Do Modlan jsem jeli v jedenácti lidech, protože se nám zranili dva hráči a jeden byl nemocný. I za tohoto stavu jsme ale od 22. minuty vedli 1:0. Druhou branku nám rozhodčí neuznal. Jeli jsme tam pro bod, a mohli jsme mít i tři, ale myslím si, že to nakonec byla spravedlivá remíza,“ konstatoval domácí trenér Karel Šidlof.

Ani před začátkem nedělního zápasu neoplývala soupiska Tatranu počtem jmen. Na lavičce byli připraveni naskočit do hry jen tři náhradníci. Pro kadaňského trenéra mělo utkání navíc zvláštní příchuť. „Dva roky jsem tam trénoval. Takže kluky znám,“ prozradil.

Úvod zápasu se domácím povedl. Po faulu na pronikajícího Lesniaka kopal ve 12. minutě kapitán mužstva Ondřej Mikeš penaltu a bezpečně ji proměnil. „Penalta nás dostala na koně. V poli byl ale soupeř často lepší. Je to dobrý tým, běhavý,“ pochválil soupeře trenér Tatranu.

Na druhý gól museli domácí fanoušci čekat až téměř do konce zápasu a prožít i pár horkých chvil, kdy hosté měli více ze hry. U druhé branky byl opět Lesniak, který se probil hostující obranou a nahrál Ivanu Kolářovi, který v 88. minutě pečetil krásnou brankou výsledek na 2:0. „Jsem spokojený a chci poděkovat klukům za výkon a divákům za pěknou návštěvu,“ řekl po utkání kadaňský lodivod.

Příští kolo zavede kadaňské fotbalisty na hřiště do Modré. „Máme ještě dva vyloučené, ale nejvíce mě mrzí, že si v poháru zlomil nohu náš klíčový hráč Jindřich Hefner. Ten nám citelně chybí. Ale nedá se nic dělat. Musíme bojovat. Jedeme tam pro tři body. Chceme se poprat o přední místa,“ ujistil na závěr Karel Šidlof.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám