Hlavní obsah

Jihomoravský kraj podpořil zásahové jednotky sborů dobrovolných hasičů

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřizovatelem jednotlivých sborů dobrovolných hasičů (SDH) jsou ze zákona jednotlivé obce. Náklady na jejich provoz tvoří zpravidla velkou část obecního rozpočtu.

Foto: Petr Kudláček

Představitelé Jihomoravského kraje věnují velkou pozornost nejen HZS, ale i jednotkám SDH.

Článek

Zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů jsou nedílnou součástí integrovaného záchranného systému. Tak to chápou i představitelé Jihomoravského kraje.

Kromě poskytování zásahové techniky z rezerv hasičského záchranného sboru se snaží i o peněžní výpomoc obcím, které tyto zásahové jednotky zřizují. Nově byly přiděleny finanční prostředky městům Ivančice a Oslavany v rámci programu nazvaného Pořízení výzbroje a výstroje pro SDH.

Ten slouží k zabezpečení plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany. Přispívá obcím na financování potřeb jejich jednotek sborů dobrovolných hasičů, které se svojí činností bezprostředně podílejí nejen při hašení požárů, ale i při provádění záchranných prací při živelných pohromách i jiných mimořádných událostech. 

SDH Ivančice-Němčice obdržel z tohoto programu 80 000 Kč a SDH Oslavany 100 000 Kč. Rady obou měst na svých zasedáních přijaly smlouvu o poskytnutí této dotace.

Reklama

Výběr článků

Načítám