Hlavní obsah

I učení může být zábava. Táborový scioCAMP naučí děti učit se 

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy táborových kurzů scioCAMPU na téma Jak na učení právě vrcholí. Pro děti ve věku 10 až 12 let a teenagery mezi 13 a 16 lety se osmidenní uskuteční během letních prázdnin ve Lhotce u Mělníka a ve Vizovicích, v Praze a v Brně to budou tábory příměstské.

Foto: www.scio.cz

Na táborových scioCAMPECH čeká děti nejen učení. Také společné zábavné aktivity a výlety. Celotáborová hra má letos téma Divoký západ.

Článek

K létu a k dětství tábory nezbytně patří. Děti tady nacházejí spoustu zábavy, nové kamarády, užívají si při hrách.

Pokud jde o táborový ScioCAMP, má několik důležitých aktivit navíc. Zaměřuje se na osobní rozvoj školáků. Děti velmi brzy díky zkušeným, spolehlivým a vyškoleným lektorům s mnohaletou táborovou praxí zjistí, že i učení může být zábava, že existují dovednosti, které uplatní nejen v lavici, ale také později v dospělosti.

Dozvědí se i to, že existuje více metod, jak se naučit učit. Znát a pochopit tyto metody a hlavně je používat může být výhrou pro každého školáka, který se učení zatím děsí a vyhýbá se mu nebo si stále myslí, že šprtání je jedinou jeho formou.

Výukový program je stejný jak pro čtyřdenní příměstský nebo osmidenní pobytový tábor. Samozřejmě nechybí klasické táborové aktivity, které mají děti rády. Na táborových scioCAMPECH je čekají sportovní hry, společné zábavné aktivity a výlety. Tábor se navíc nese v duchu celotáborové hry, tentokrát na téma Divoký západ. 

Osmidenní táborový scioCAMP probíhá od soboty do soboty, samozřejmostí je celodenní stravování, přičemž táborová kuchyně ráda vyhoví i alergikům. Děti se během pobytu na táborovém scioCAMPU naučí pracovat s pamětí a s různými druhy textů, lektoři jim poradí, jak se motivovat k učení, to vše zážitkovou formou.

Mnohé děti se učí, ale nenaučí a to je problém, který rodiče velmi vážně řeší - a mnohdy si nevědí rady, jak svému školákovi pomoci. Mnoho nadaných dětí se ve škole právě proto, že se neumí učit, trápí. Kurzy, zaměřující se na to, jak se učit a dosáhnout kýženého výsledku, jsou výjimečnou příležitostí, jak pomoci dětem i jejich rodičům od problému, který je pro další život dětí zásadní. Vzdělávací společnost svými táborovými scioCAMPY opět naváže na svoje předešlé aktivity, které potvrdily celkové zlepšení školních výsledků dětí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám