Hlavní obsah

I přes obvinění recidivista v krádežích dál pokračoval

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pouty na rukou se neúspěšně snažil uniknout koncem minulého týdne devětatřicetiletý zloděj kriminalistům, kteří ho zadrželi kvůli sérii krádeží, v nichž pokračoval i přesto, že už v dubnu byl za tyto trestné činy obviněn.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Nenapravitelný třináctkrát soudně trestaný recidivista ze Zlína, který má na svém kontě zatím 22 krádeží, skončil v policejní cele a z ní putoval do vazební věznice,“ informovala v pátek 11. května policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Původně ho kriminalisté koncem dubna obvinili z 16 vloupání do sklepů, zahradních domků a sklepů ve Zlíně, při nichž způsobil škodu za víc než sto tisíc korun a hrozilo mu až pětileté vězení. Přesto podle policejní mluvčí v této činnosti pokračoval až do minulého týdne, kdy ho kriminalisté dopadli a podali návrh na jeho umístění do vazby, který soudce akceptoval.

Ještě před vazebním zasedáním si nenapravitelný zloděj vyslechl od kriminalistů další obvinění, tentokrát za šest skutků, kterých se dopustil během pouhého týdne po svém předchozím obvinění. Při jednom pokusu o krádež ho vyrušil majitel domu, při dalším zase alarm. Přesto se mu podařilo ze zahradních domků a sklepů ve Zlíně ukrást dvě jízdní kola, nářadí, slivovici a motocyklovou přilbu.

„Počet jeho krádeží se tak vyšplhal prozatím na 22. Na dalších případech, které by devětatřicetiletý muž mohl mít na svědomí, kriminalisté ještě pracují. Způsobená souhrnná škoda se dosud vyšplhala na sto osmdesát tisíc korun,“ dodala Monika Kozumplíková.

Z posledního z celkem třinácti vykonaných trestů majetkové povahy se recidivista vrátil začátkem února letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám