Hlavní obsah

Hradozámecká noc v Mníšku proběhne ve znamení století republiky

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý rok, tak i letos připravují na zámku v Mníšku pod Brdy program na Hradozámeckou noc. Proběhne v sobotu 25. srpna a na návštěvníky čekají zcela nové kostýmované prohlídky. Odpoledne pro rodiny s dětmi, večer a v noci pro dospělé. Chybět nebude ani tradiční ohňostroj.

Foto: Anna Čelouchová

Z minulých ročníků Hradozámecké noci

Článek

Pro rodiny s menšími dětmi začne mníšecká Hradozámecká noc již odpoledne. Od 15 hodin se budou moci poprvé a naposledy vydat na tajemnou cestu zámeckými komnatami.

Při prohlídkách s názvem Tajuplná cesta duhového jednorožce aneb co vyprávěla hraběnka Kastová si užijí zábavu i poučení, uslyší o životě rytířů a princezen, uvidí zvláštní a zajímavé předměty. Třeba zvoneček s nožičkami nebo panenku čajenku. 

Od 20 hodin se budou dospělí a větší děti vracet časem do doby první republiky, kdy na Mníšku bydleli poslední majitelé. Při prohlídkách prvorepublikově zařízenými interiéry budou pozváni do světa tehdejších nejslavnějších mordů a zločinů, vyřešených i nevyřešených kauz, padouchů a podvodníků. Takoví se pohybovali světem v každé době, ani tenkrát tomu nebylo jinak.

Na prohlídku naváže zcela nová výstava v půdních prostorách zámku. Jako připomínka století republiky bude připraveno její slavnostní otevření. Návštěvníkům představí činnost prvorepublikového vojska a četnictva, stejně tak i budování pražské čáry a období Mnichovské zrady.

Pomyslným vrcholem večera bude tradiční ohňostroj ve 21 hodin v zahradě zámku. Během odpoledne a večera nebude chybět ani doprovodný program: folková kapela, šerm pro děti, výtvarná dílna nebo pohádkové sklepení.

Reklama

Výběr článků

Načítám